Westholms uppvisning – slog banrekord på Bjerke

Foto: Jörgen Westholm segerdefilerar med Annicka.
TRAV

Jörgen Westholms femåriga sto Annicka utklassade motståndarna på Bjerke.

Stjärnhästen vann på 1.11,5 vilket är ett nytt banrekord.

– Det var en rejäl uppvisning, säger Westholm till Trav365.

Det femåriga stoet Annicka hade en fantastisk treåringssäsong då hon vann sex lopp och tjänade över 1,8 miljoner kronor. Bland annat segrade Jörgen Westholms stjärna i Svenskt Trav-Oaks på Solvalla.

Men som fyraåring presterade hästen inte alls på samma nivå och tjänade enbart 380 000 kronor men nu som femåring verkar det som att hästen tänt till på alla cylindrar igen.

Banrekord

I årsdebuten på Solvalla för några veckor sedan slutade stoet tvåa efter en mycket vass spurt och under söndagen hade hon uppvisning på Bjerkes travbana i Norge.

Annicka startade från spår fem bakom startbilen och tog direkt hand om ledningen. Väl i ledningen drog Westholm i ett högt tempo och över upploppet lämnade stoet sina motståndare och vann på 1.11,5 vilket är ett nytt banrekord på Bjerke för ston över kort distans.

– Det var en rejäl uppvisning och jag vet inte vart hon hittat sin extrema startsnabbhet. Hon måste hittat den i hagen och snabbheten från start blir väldigt nyttig inför kommande lopp.

När får vi se Annicka på banan igen?

– Jag hade tänkt starta i Ego Boys Minne på Rättvik i juni men jag vet inte riktigt hur det blir. Rättviks sportchef var på Bjerke men åkte hem innan Annickas lopp så min häst är väl inte intressant. Men som tur är kan alla anmäla dit så jag kanske gör det ändå. Just nu är jag bara så enormt glad över banrekordet och segern, säger Jörgen Westholm till Trav365.