Sjöström: Jag tror att han vinner igen

Foto: Claes Sjöström.
TRAV

Han har haft rekordår både som tränare och kusk.

Claes Sjöström har dessutom medverkat i dokusåpan om Stureplansprofilen Anna Hibbs.

Mest nöjd är han över alla framgångar med Nisse Bean som startar i V64:s jackpotomgång.

– Jag tror att han vinner igen och det är en bra spik, säger Claes Sjöström.

Solvallatränaren har kört in närmare fyra miljoner kronor i år och haft fina framgångar på V75. Den främsta anledningen är Nisse Bean som har radat upp segrarna. Nisse Bean har klättrat genom klasserna och vunnit fyra gånger på V75. Totalt har han tagit nio segrar i år och varit på plats i 13 utav 19 starter. Femåringen har passerat miljonen i insprungna pengar och har betytt mycket för Sjöström.

– Jag har haft många roliga stunder med Nisse Bean och det har varit fantastiskt trevligt. Roligast var nog att vinna V75 under elitloppshelgen. Det är något man har drömt om sedan man började gå på trav, säger Claes Sjöström.

Överraskande startsnabb senast

Nyligen återkom Nisse Bean (som tränas av amatören Allan Wahlén) efter ett tre månader långt uppehåll. Han hade innerspår och vann direkt, men inte på det sättet Sjöström trodde innan.

– Han överraskade mig genom att öppna snabbt och ta ledningen. Sedan överraskade han mig att vara så bra som han var efter vila. Hästen har utvecklats mycket och även sin startsnabbhet. Han kändes jättefin och jag var riktigt nöjd med honom, säger Claes.

"Ännu bättre form nu"

I onsdagens V64-omgång (som kryddas av en jackpot) har Nisse Bean fått samma läge som senast. Han har innerspår bakom bilen och Sjöström är stor optimist.

– Med tanke på hur bra han var senast så borde han normalt sett gå framåt med loppet i kroppen och vara ännu lite vassare. Han hade ju inte startat på tre månader och den genomköraren har säkert gjort hästen gott.

– Jag tycker att motståndet är ungefär lika som senast. Visserligen är det någon som är snabb ut på utsidan men han går från de flesta positioner så han är inte slagen även om vi skulle missa ledningen. Skor och broddar klarar han bra och formen borde vara ännu lite bättre än senast. Med tanke på förutsättningarna ser det ut som en bra chans och det kan nog vara en bra spik, menar Sjöström.

Vad säger du om dina övriga styrningar på V64?

– The Belvenie (V64-4) är inte så tokig häst som jag inte har kört på ett tag. Jag såg honom senast på Romme då han blev tvåa och gjorde ett riktigt bra lopp. Det är en vinterhäst som är gynnad av kall och torr luft. Lite svårbedömd för mig men han verkar ha bra form och kanske inte är helt borta.

– Lydia Streamline (V65-6) möter för bra hästar och får jaga pengar.

Besök av Stureplansprofil

Under vintern har Claes Sjöström haft besök av Stureplansprofilen, bloggaren och nattklubbschefen Anna Hibbs. Hon har bott på gården i Rimbo under en vecka då en dokusåpa (webb-tv) har spelats in. Meningen var att Anna Hibbs skulle lära sig så mycket som möjligt om trav och hästar av Claes Sjöström.

– Det var en kul grej och ett försök att locka nya målgrupper till travet. Meningen är att försöka få sådana människor som normalt stänger av tv:n när hästarna springer att få en inblick i travet. Det finns ju en målgrupp som följer Anna och hennes blogg dagligen och meningen är att försöka locka några av dessa att bli intresserade.

– Det flöt på ganska smidigt och från början var ju det här en helt ny värld för Anna. Men jag måste säga att det gick bättre och bättre. Så vi får hoppas att det ger någon respons i form av nya människor som kan bli intresserade, säger Claes Sjöström.

Michael Carlsson/Kanal 75