Hyllningen: Det är en jävla häst

TRAV

Go Green Pellini var förhandsfavorit till att vinna Uppfödningslöpningen – men galopperade i försöket.

På Solvalla fick hästen revansch och visade med besked hur bra han är.

– Det är en jävla häst det här, säger Ulf Ohlsson upprymt efter uppvisningen.

Svante Båths tvåårige talang Go Green Pellini visade tidigt att det var något extra. När försöken skulle köras till Uppfödningslöpningen, ett klassiskt tvååringslopp, så var han favorit på förhand. Hästen var stor favorit i försöket – men galopperade och blev femma i mål. Efter det fiaskot har hästen inte startat, men under onsdagen startade talangen igen.

”Klart man blir imponerad”

Från spår fem flög hästen till ledningen och trots tufft tempo hela vägen blev det en överlägsen och mycket imponerande seger. Efter loppet hyllades hästen av alla. Experter, publik och tränare. Men mest imponerad var nog kusken Ulf Ohlsson. Den normalt fåordige stjärnkusken var på strålande humör och tog till superlativer i vinnarcirkeln.

– Det är en jävla häst det här. Jag tror han hade gått under 14 om jag hade tryckt på. Otrolig styrka och snabbhet. Det är skönt att vinna ett sånt här lopp på den här tiden. Det är klart att man blir imponerad. Han har alltid varit jättebra. Han har visat otrolig fart. Jag har kört många bra tvååringar åt Svante genom åren, men undra om inte den här är värst, berättade han.

Nybrink: En riktig racer

Spelexperten Micke Nybrink stod i ATG Live och fortsatte att hylla Båths undantagshäst.

– Han lekte med dem. Det är en riktig racer, han blev ordentligt synad och gick bara undan.

Åsa Elmroth var flygande reporter på stallbacken. Hon fick ett ord med tränaren efter loppet.

– Det blev en rejäl öppning och det blev väldigt lätt. Jag är nöjd att jag har den här hästen. Vi ska fortsätta redan nästa fredag på Bergsåker, säger Svante Båth om sin ögonsten Go Green Pellini.

Segertiden blev 1.14,7 över 1640 meter med bilstart. Segern var värd 200 000 kronor och Go Green Pellini har nu tjänat 318 000 kronor på sex starter.