”Är en summa som kan påverka livet i generationer”

Spektakulära jättevinster på V86

1 av 4

avTrav365

TRAV

2011 introducerades V86 – sedan dess har spelformen gjort åtskilliga människor till miljonärer.

Vinstrekordet ligger på 10,8 miljoner kronor och togs i oktober 2012.

Sportbladet berättar om fyra jättevinster på spelformen – som alla sticker ut på sitt sätt.

I kväll avgörs V86-tävlingarna på Solvalla i Stockholm och på Jägersro i Malmö. Spelformen V86 introducerades i slutet på 2011 och har sedan dess blivit känt som en svår och utslagsgivande spelform – och genom årens lopp har åtskilliga travspelare blivit miljonärer på V86.

Av alla vinster under de cirka sju år som V86 funnits är det några som sticker ut. Sportbladet berättar om fyra av dom.

”Påverkar livet i generationer”

Redan året efter att spelformen introducerats small det till ordentligt, närmare bestämt i oktober 2012. Då tog en travspelare hem 10,8 miljoner kronor, än i dag vinstrekord på V86. Vinnaren, som valt att förbli anonym och som det än i dag finns knapphändig information kring, lyckades med konststycket att hitta fem hästar som vann, spelade till under tio spelprocent.

– Det är en summa som kan påverka livet i generationer, sa ATG:s dåvarande PR-chef Hasse Svennehed till Sportbladet kort efter vinsten.

En annan V86-vinst som sticker ut är den från 16 april 2014, då en travspelare som lämnat in sin V86-lapp hos Citytorgets Spel & Tobak i Göteborg vann en bra bit över fem miljoner kronor. Vinnaren hamnade i chocktillstånd.

– Han kom in till butiken sent på kvällen efter V86-tävlingarna, när vi hade stängt. Det knackade på bakdörren till butiken och det är inte så vanligt, och så kom han in helt skakig och ville ha hjälp att rätta sin lapp. Han var inte säker på att han hade vunnit, han var förmodligen i chock. Vi hjälpte honom säkert två-tre gånger, och det var 5,5 miljoner kronor i vinst, shit alltså, har Farzan Esfahani i butiken berättat för Sportbladet.

”Räddat hela hans liv”

Både hos Coop och Willys har travspelare genom åren vunnit miljoner på V86, 25 januari i fjol så tog ett andelssystem hos Willys Wieselgrensplatsen i Göteborg hem 5,2 miljoner kronor som 20 kunder fick vara med och dela på.

– En kund tackade mig så väldigt och sa att jag hade räddat hela hans liv, har butikens Sanny Mattila, som var hjärnan bakom succésystemet, berättat för Sportbladet.

Även hos Coop blev det jubel under fjolåret, närmare bestämt 26 april. Då tog ett andelssystem hos Coop i Degerfors hem 3,6 miljoner kronor. 22 kunder fick 163 000 kronor var.

– Det snackas om det än i dag, har butikens spelansvarige Sven-Erik Ericsson nyligen berättat för Sportbladet.

Blir det en ny vinnarstory på V86 i kväll?

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla