”Mosar konkurrenterna om han är felfri i kväll”

Expertens DD-tips – onsdag 25 april

avMartin Berg

Foto: KANAL75
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdag 25 april.

Spelstopp DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 7–3–1–5–9–11–8–10–2–4–6.

Kommentar: Trots spåret får Broadway Appolo ses som favorit. Både till att ta hand om ledningen, på ett eller ­annat sätt, och att vinna loppet. Vann från ledningen senast på ett bra sätt och formen ska vara på topp.

Visst är det års­debut men tränaren väljer knappast ett hårt lopp i Sverige direkt för Amazing Dynamite om han inte är tillfreds med för­beredelserna och tror på möjligheter. Bra spår för att få en vettig resa. Kanske till och med utmanar om ledningen?

Inner­spåret är ingen höjdare för Frozen, men om det löser sig sitter formen där och han står på tur för en fullträff. Blir det tempo på loppet gynnar det Picasso.

DD-2

Rankning: 11–3–2–5–1–4–7–10–6–8–9–12.

Kommentar: En sak tror jag att de flesta kan vara överens om och det är att Very Kronos har en skyhög kapacitet i förhållande till de pengar han hittills tjänat. Tanken var att han skulle ge superhästar som Villiam och Coin Perdu en match om Kriteriesegern förra året, men tyvärr hoppade hästen redan innan bilen släppte och då var den chansen puts väck. Felfri kommer han att mosa de här konkurrenterna och förhoppningsvis har han mognat något över vintern. Trots spåret och årsdebut går det inte att gå emot. Bara att spika.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 7–3–1–5.

DD-2: 11 Very Kronos.

Vem tar spets?

DD-1: Troligtvis tänker Rajah Press släppa täten till Broadway Appolo. Glöm inte heller bort Amazing Dynamite.

DD-2: Troligtvis får Vidivici C.C. svårt, Hawk Cliff är sugen, Born Unicorn är trolig(ast) och 4 fokuserar på att gå felfritt.

! Statistikvinnarna

DD-1: Broadway ­Appolo får seger­defilera efter mer än var tredje start. Nästan efter två av fem. Tio vinster på 26 lopp.

DD-2: Fem vinster på åtta starter för Very Kronos ger en seger­procent på 62. Ingen annan i loppet är i närheten.

ARTIKELN HANDLAR OM