Glada Hudik-Pär: ”Så vinner jag 10 miljoner på V86”

Foto: KANAL75

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Han är mannen bakom succén Glada Hudik-teatern.

Vid sidan om jobbet kopplar Pär Johansson, 42, av med trav.

På onsdag ska han ta hem jackpotten på V86.

– V86 är ett kul grepp, jag spikar Quick Razz, säger Johansson till Trav365.

Pär Johansson grundade Glada Hudik-teatern 1996 som till största del består av skådespelare med utvecklingsstörning. Succéteatern har blivit enormt populär och 2011 belönades Johansson med Hans Majestät Konungens medalj för betydelsefulla insatser på ledarskapsområdet.

När Johansson inte jobbar ägnar han mycket tid åt sin stora passion i livet: Trav. Johansson har ett brinnande travintresse och är bland annat tillsammans med TV4-profilen Åsa Elmroth. 42-åringen är en trogen spelare och har genom åren dragit in flera storvinster. För några år sedan fick han sju rätt på V75 tillsammans med några kompisar – och drog hem jättevinsten.

– Vi var fyra personer som delade på 360 000 kronor på V75. Vi spikade Maharajah och Frillan Filiokus. Båda vann och det var en euforisk känsla, det är så roligt att vinna många tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje. Det var jättenära att vi inte hann lämna in systemet, vi var väldigt sena på inlämningen men vi fick till slut in det.

”Lite konservativt”

På onsdag är det jackpott på V86 som avgörs på Bollnästravet, en bana som Johansson besökt mycket. Just V86 är ett spel han gillar, och har vunnit på. Bland annat fick han in 26 000 på åtta rätt i vintras då han spikade tre hästar och satsade cirka 1 000 kronor.

– Jag gillar när man kommer med nya idéer och jag tycker det är jättekul och viktigt när V86 är ute på turné på småbanorna.  Travet är lite konservativt men jag tycker det här är ett kul grepp. Det är inget större spel för småspelarna, det är många stora system som gynnas.

– Jag har vunnit några gånger men det jag kommit på är att jag analyserar mindre ju mer lopp det är. På V75 är man mer ”pepp” på att sätta spikarna, då analyserar man nästan för mycket.

Du som har vunnit på V86. Hur ska man spela?

– Min filosofi är att det räcker att det smäller i något eller i ett par lopp för att det ska bli bra pengar. Jag tror man ska ha tre spikar.

Ska du på Bollnästravet på onsdag?

 – Nej, det är en ledig dag för mig men jag kommer se det på tv för jag är väldigt travintresserad. Nu kommer jag inte vara på Bollnästravet i morgon men jag hävdar fortfarande att trav är bäst live, helt klart.

Det är tio miljoner i jackpott på V86, vad skulle du göra om du tog hem hela potten?

– Jag skulle bli fruktansvärt glad och chockad, det är det man hela tiden drömmer om. Jag skulle bjuda alla mina kompisar och vänner på en jättestor fest.

Vad är det som är så speciellt med trav?

– Trav är väldig gemenskap och stämning, det är bara att titta på Elitloppet. Det är bland det finaste man kan vara med om, att alla kan ha trevligt och roligt. Svensk travsport är finast av alla travsporter. Jag gillar även spänningen i spelet, säger Pär Johansson som här till höger bjuder på sina bästa tips till V86 på Bollnästravet.