Turbutiken: Spika hästen om du vill vinna stora pengar

Uppdaterad 2012-04-12 | Publicerad 2012-04-11

De ligger topp tio i landet – spelat in 2,1 miljoner på sitt andelsspel i år

Anders Holmberg från Shell Mariehamn med vinnarna Markus Eriksson och Tommy Eriksson.

De ligger topp tio i landet när det gäller andelsspel.

För två veckor sedan spelade de in 720 000 kronor på V75.

Nu jagar Shell Mariehamn miljoner på lördag.

– Är du ute efter de stora pengarna spikar du Best Merchant, säger butiksägaren Anders Holmberg.

Shell Mariehamn slog rekord på Åland när det gäller travspel under 2010. De två vännerna Markus Eriksson och Tommy Eriksson hade lämnat in ett system hos butiken och satte alla rätt.

Utdelningen blev hela 3,1 miljoner kronor – vilket var den största vinsten när det gäller spel på hästar i Åland.

”Var helt sjukt”

Shell Mariehamns framgångar har fortsatt och 2012 har börjat med succé.

Efter att 14 veckor har gått ligger butiken på plats nio i hela Sverige när det gäller andelsspel.

–  Vi har aldrig haft en sådan här hög placering. Vi har vunnit 14 veckor, delat ut 2,6 miljoner i vinster. Det kan jämföras med 2011 då summan var 643 000 kronor.  På andelsspelet har vi spelat hem nästan 1,2 miljoner kronor på det här veckorna. I fjol vid den här tiden var summan 86 000 kronor.  Det var helt sjukt i början av året. Det är coolt att vi ligger på nionde plats med tanke på att det bara bor 28 000 personer på Åland och 11 000 i Mariehamn. Det är ingen stor ort, säger han.

Senast för två veckor sedan drog Anders och kunderna in storvinsten då de spelade in 720 590 kronor när V75 avgjordes på Jägersro.

– Det här gör att omsättningen på andelsspel har mer än dubblerats, berättar Anders.

Varför går det så bra?

– Jag har några stamkunder som är duktiga och hjälper till att tippa. Jag är hästintresserad och följer loppen. Jag har redan läst på till lördagen och hittat några bra spikar. Jag börjar läsa på redan på måndagen, jag fokuserar på V75.

”Tränaren är härlig”

Till lördagens V75 som avgörs på Solvalla har Anders hittat flera bra chansspikar för dem som vill vinna miljoner.

– Best Merchant med Björn Goop i V75-4. Jag tror på spets och slut, den har bra chans att hålla upp ledningen. Vi hade med den på vår lapp sist när vi vann på Jägersro.

– Jag tror även på  Baltic Sund i den femte avdelningen. Jag tycker att tränaren är så härlig. När hästen vann på Åby första gången gick tränaren ut och sa innan på Atg.se att han trodde att den bara skulle vinna. Jag sa det till mina spelkunder och jag vet att det var flera som spelade vinnare och plats. Han tuggade ner dem även nu i påsk på Färjestad. Tränaren är så härlig och jag blir tårögd när jag ser honom.  Jag är inne på att chansspika både Best Merchant och Baltic Sund. Sedan tycker jag även att man kan spika  Donttellmewhattodo, Patric Skoglund och Tommy Salos häst. Det är en rolig spik, säger han.

Rolig häst på V75

För dem som är lite försiktig kan Jasmine Broline vara en bra spik på lördag.

– När jag gör andelsbolag har jag olika spikar i mina bolag. Jag kan ha chansspikar i ett system och ett annat system spikar jag kanske en häst som Jasmine Broline. Hon är en bra spik på ett andelsbolag där du är feg och vill ha en säker spik. Är du ute efter de stora pengarna spikar du Best Merchant.  Star Brodde är även rolig häst att ha med i den andra avdelningen, den kommer säkert att bli bortglömd.  Den har gått bra bra i två lopp nu. Alla kommer säkert tro på Cantab Sisu och Credit Fayline. Det är bra hästar och de borde vinna. Men de har taskiga spår, säger Anders Holmberg.