Örjans ödesbeslut: ”Ett jättesvårt val”

TRAV

Han fick välja mellan två av de hetaste hästarna i Derbyt.

Örjan Kihlströms val: Perfectly Enough.

– Det var ett angenämt problem men ett jättesvårt val, säger Kihlström till Trav365.

På söndag avgörs Derbyt på Jägersros travbana i Malmö. Landets tolv bästa fyraåringar slåss om ett förstapris på två miljoner kronor. För tre år sedan fick Örjan Kihlström kliva upp på podiet och ta emot den gula kavajen som vinnaren av Derbyt får som hederspris. Han vann då med Maharajah – i ett lopp som går till historien som ett av de svettigaste någonsin.

I år har Kihlström chansen igen. Kusken kvalade in Stefan Hultmans löften Panne de Moteur och Perfectly Enough som båda imponerade. Efter försöken hade Kihlström några tankefyllda dagar. Kusken visste inte till en början vilken häst han skulle köra – men när startlistan kom häromdagen visade det sig att stjärnan valt att köra Perfectly Enough som har ett sämre startspår än stallkamraten.

”Inget lätt val”

Många undrar nu: Hur funderade Kihlström? Trav365 har tagit kusken på pulsen inför loppet – där han avslöjar att valet var tufft. Mycket tufft.

– Det var ett jättesvårt val. Det är två fina hästar men man måste ta någon och jag tog Perfectly Enough den här gången. Stefan Hultman har lagt upp hela säsongen mot Derbyt och det kändes som att jag vill prova honom med tanke på vilka planer han haft. Jag har kört Panne de Moteur i Kungapokalen och Sprintermästaren och han fick inte stryk av någon svenskfödd häst i de loppen så han har ju visat sig vara bäst än så länge. Det var inget lätt val men det är angenäma problem, säger Kihlström till Trav365.

Vem tror du är bäst?

– De är ganska likvärdiga skulle jag tro, det är ingen större skillnad på dem. Panne de Moteur är lite snabbare från start, annars är de ganska lika. Min häst är allround och han kändes riktigt bra i försöket, det fanns en del krafter sparade. Jag hoppas vi får ett vettigt lopp och det skulle vara fantastiskt kul att vinna.

Du har ju vunnit Derbyt med Maharajah och From Above, hur bra är Perfectly Enough i jämförelse med dem?

– Jag vill inte jämföra, han har inte tävlat så mycket än. Vi hoppas att Perfectly Enough har det bästa framför sig, säger Örjan Kihlström.