– Har en jäkla förmåga att få igång hästarna

TRAV

Ralf Edström har haft dålig tipsform på travet under sommaren.

Nu hoppas fotbollslegendaren att flytet vänder på V75 i helgen.

– Det blir nog inga miljoner på mitt system, men huvudsaken är att få sju rätt, säger han.

Lördagarna är heliga för den före detta fotbollsspelaren Ralf Edström, 59. Då sitter han nämligen bänkad framför tv:n och följer V75 slaviskt. Men under sommaren har det inte varit några framgångar med tipsen.

– Jag tippar så jäkla dåligt, jag fattar inte? Jag får inte till det, säger han.

”Går aldrig att räkna bort”

I helgen hoppas profilen att flytet ska vända. V75-tävlingar körs på Bergsåker utanför Sundsvall och omgången kryddas med storloppet Sundsvall Open Trot med en miljon kronor i förstapris. Edström har läst på omgången rejält och bjuder Trav365:s läsare på ett system.

– Det blir nog inga miljoner på det här systemet, men man måste ju tro på det och huvudsaken är att få sju rätt. Det är några starka favoriter, men några lopp är riktigt öppna. Jag tycker till exempel att huvudloppet (Sundsvall Open Trot) är riktigt öppet. Där måste man ha med Nahar, den går aldrig att räkna bort. Det blir tempo i det där loppet och det gynnar hoonm, säger Ralf Edström.

”Sånt hatar jag”

Stefan Melander har med flertalet hästar i omgången, och precis som övriga trav-Sverige är Edström mycket imponerad av ”Tarzans” framgångar på banorna.

– Hans hästar går förbannat bra. Saston kan vinna V75-1 trots att han möter Åke Svanstedts Mr Picolit. Han rider på vågen nu.

Har du något drag?

– Drag och drag, men jag tror en del på Le Mat i V75-4. Jag gillar när Björn Goop kör en häst för första gången, han har en jäkla förmåga att få igång hästarna när han kör dem första gången.

– En häst som jag däremot tog bort efter att ha läst intervjuerna är Golden Boy i sista avdelningen. ”Duger felfri” står det, sånt hatar jag. Det är fruktansvärt alltså, så den tar jag inte med, säger Edström.

”Kan ta smällar”

Edström följer travet mycket via tv:n och han har sin favorit i rutan: Micke Nybrink.

– Han sticker inte bara ut hakan, han hänger ut axlarna också. Han kan ta smällar och har åsikter, det tycker jag är trevligt. Spelen går inte alltid så bra, men han har engagemang och visar känslor med en glimt i ögat.