Fy hundan vilka storvinster, Gilbert

Foto: Kenneth Hultberg med sin pappa Jan. Med på bilden är hunden Gilbert som är Kenneths turhund. Under de år han har haft hunden har han vunnit: en rak dubbel 90x pengarna, en resa till sydafrika när han köpte ett par skor på Stadium, storvinsten på V75 och ytterligare en vinst på V75, 6 rätt som gav 18500 kronor.
TRAV

Kenneth Hultberg vann 10,6 miljoner på V75 tillsammans med sin pappa.

Samma år vann 45-åringen en resa till Sydafrika och andra vinster på trav.

Nu tackar miljonvinnaren sin hund Gilbert.

– Hunden har varit med när jag vunnit, säger Hultberg.

En varsin satsad hundralapp blev jättevinst på V75 för far och son Hultberg. En augustilördag 2010 gjorde Kenneth systemet som pappa Jan hade femtio procent i. Kenneth chansade, som han alltid gör när han tippar, och allt stämde den dagen. Skräll efter skräll trillade in och till slut var det bara två system kvar med alla rätt på spelformen.

– Om man spelar för 200 kronor måste man tippa lite galet för att vinna stora pengar, annars går det inte, säger Kenneth Hultberg till Trav365.

– Den gången vi vann satsade vi 200 kronor. Den andra som vann hade spelat för 200 000 kronor. Det var en storspelare i Karlskoga, jag vet inte vem det är, fortsätter han.

Turhunden

För pengarna köpte både Kenneth och Jan nya bilar och började unna sig lite mer vardagslyx. I övrigt lever de vidare som vanligt. För Kenneth var dock inte ”turen” slut vid vinsten på V75. Samma år vann han en tävling på Stadium och fick en resa till Sydafrika, det blev även några småvinster till på travet. Med på alla vinster har familjens engelska cockerspaniel Gilbert varit. En slump – eller kanske inte...

– Han har varit med när jag vunnit. Samma vecka som vi köpte honom satsade jag 30 kronor på Dagens Dubbel till 90 gånger pengarna, säger Kenneth.

”När det skräller är jag med”

Efter jättevinsten på V75 fortsätter Kenneth och Jan spela V75. De gör systemen varannan vecka. Och Kenneth fortsätter att spela som tidigare.

Målet: vinna stora pengar.

– Jag får slänga 99,9 procent av alla lappar jag gör. Ger det 20 000 kronor på V75 har jag knappt något rätt alls, men när det är mycket skrällar brukar jag vara med, berättar han.

– Jag har inte tillgång till lopparkivet så jag går på hur de har gått på slutet. Får jag en känsla för en häst, då kör jag.

Hultberg har satt flera tvillingar och trios till skyhöga odds - med små insatser.