Inkato gör alltid ett bra jobb - min chansspik

TRAV

Jag har inga hästar med på V75 på Halmstad men har Digger Crown ute på söndag i ett World-Cup Trot-lopp i Tyskland. Han möter rätt så bra hästar och har fått Revenue innanför sig i starten och då blir väl inte så lätt att vinna.

Foto: Inkato (V75-5) har ett bra spår i morgon och kan mycket väl ro hem segern i lärlingsloppet.

I onsdags i V65 fick jag tyvärr stryka några hästar. Orsaken är att vi har förkylningar och en hel del halsinfektioner som går runt i stallarna. Jag är långtifrån ensam om att ha drabbats och det är problem som kommer och går. Men det har varit rätt så envist vad det gäller vårt stall den här gången. Infektionerna har också varit lite vassare och giftigare än vad de har varit tidigare. Det är också den förklaring jag kan hitta på att det inte riktigt funkar som det normalt sett brukar göra.

Lysande Frederik

På V75 i morgon ser Fräkke Frederik (V75-3) ut att ha en bra uppgift. Han har ju varit lysande, egentligen i alla sina starter. Det ska till något väldigt speciellt för att han ska förlora.

Highway Patrol (V75-1) fick ett krångligt lopp senast från ett dåligt läge och jag tyckte han spurtade bra efter det. Det är trots läget en hygglig chans den här gången. Men han möter Fellini Molar som är bra i grunden och loppet ska nog ändå garderas.

Profit Ås är väl bästa hästen i andra avdelningen men innerspåret kanske kan strula till det för honom och därför ska han nog också garderas.

V75-4 ser rätt så öppet ut . Ett lopp där man egentligen skulle ha många streck. Men jag nöjer mig med fem hästar och det är ett gäng som visat bra form slutet.

Inkato (V75-5) tycker jag gör starka lopp varje gång. Han har ett bra läge den här gången och kan vara en chansspik.

Se upp för Sture

Fasching (V75-6) blir favorit och har också gjort det bra på sistone men han har ändå ett bakspår på kort distans. Stanton"s Sture har fått lite bättre förutsättningar nu efter en strykning och kan vara ett hot mot favoriten.

Conrad Julia (V75-7) är bra igång och har väl bästa läget men jag tycker ändå det är värt att gardera henne eftersom hon emellanåt visat lite tveksamhet i slutstriderna.

Stig H Johanssons V75-system

Stig H Johansson