Trav

Bröt ihop i tv – efter utklassning

Av: 

Minimedia

Sofie Österberg kunde inte hålla tårarna tillbaka efter segern med Research på V86.
Sofie Österberg kunde inte hålla tårarna tillbaka efter segern med Research på V86.

TRAV

Research blev utdömd som unghäst och lurade döden.

I kväll tog han tredje raka segern när han vann på Solvalla.

– Jag är så glad över den här hästen, sa Sofie Österberg.

Det var som tvååring som Research fick kolik och veterinärerna öppnade buken på honom. Hästen blev väldigt sjuk och man tyckte det bästa var att avliva hästen. Som tur var valde man att avvakta ett dygn och hästen återhämtade sig.

– Skulle vi lyssnat på veterinärerna i det läget hade han inte levt i dag, sa Susanne Österberg till Trav365 inför dagens start.

Vann helt överlägset

Research var tillsammans med Susanne Österberg en av kvällens största favoriter på V86. Efter att ha övertagit ledningen varvet från mål så var ekipaget ensam på banan och sagan kan fortsätta för den nu femåriga hingsten.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit en sådan hemsk resa och vi visste inte om han skulle överleva. Nu fick alla se hur bra han är, sa tränaren Sofie Österberg som även berättade att hon blivit anklagad för dopning.

– Det har varit diskussioner och trams om att jag skulle dopa hästen, senast i morse fick jag höra dumma saker och jag har varit så knäckt. Jag tycker det varit så fruktansvärt dåligt men jag är så glad över den här hästen. Jag vet inte varför det blir så här men han visar att han är bra varje gång, sa Sofie med tårar i ögonen i TV12.

Hyllades av experten

Det var inte bara tränaren som var tagen efter prestationen, även spelexperten Micke Nybrink var imponerad över insatsen.

– Det är så häftigt att se, han tvålar till motståndarna ordentligt igen och tar tredje raka segern. Han gick 1.13,4 över full distans med luft under vingarna, underbart att se, sa Nybrink.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!