Hemmatränaren: 'Jag tror på bra vinstchans'

1 av 3 | Foto: On Track Piraten.
TRAV

Sexårige On Track Piraten startar i Ego Boys Minne på Rättvik.

Tränare Hans R Strömberg har laddat för att ta emot hemmapublikens jubel.

– Jag tror han har bra vinstchans, säger han till Trav365.

V75 avgörs den här helgen i Rättvik, det är final i Sommartravet och bra klass på V75-omgången. En som har laddat lite extra just till den här helgen är hemmaproffset Hans R Strömberg, som plockar ut sin stjärnhäst On Track Piraten i Ego Boys Minne med 150 000 kronor till vinnaren. Hans är också väldigt uppåt, och tror på bra vinstchans.

”Tränar starkt”

On Track Piraten börjar komma i form på allvar med ett par lopp i kroppen efter en paus, och senast gick han starkt som tvåa bakom Solvato på Axevalla.

– Han har tränat på bra inför den här starten och känns stark, fräsch och fin. Allting verkar bra med honom, säger Hans R Strömberg.

Vad tror du om uppgiften?

– Jag tror han har bra vinstchans, sedan kan det givetvis bli strul och konstiga löpningsförlopp, men han känns så stark och fin så även om han inte skulle få ledningen så tror jag på bra vinstchans.

”Så skulle jag kört i varje fall”

Många spekulerar i spetsstriden i Gulddivisionen, de två på förhand värsta konkurrenterna Beer Summit och Kadett C.D. kan bägge öppna snabbt från start. Hans R Strömberg hymlar inte med taktiken gällande On Track Piraten.

– Ledningen måste vara prioritet ett, det skulle det i varje fall varit om jag skulle kört och han kan öppna snabbt. Jag körde 1.14 i 1600 meter med honom i måndags, och han fick gå på rakbanan i torsdags och han är bra förberedd till detta. Han känns väldigt bra.

On Track Piraten hade ett lyckat fjolår med seger i SM på Åby och C.L.Müllers Memorial på Jägersro.

– Jag tänker ha samma upplägg på honom som jag hade i fjol, och det är SM som är det stora målet igen. Kan han göra repris på den höstsäsong som han hade i fjol får man vara väldigt nöjd. Det är en häst som går på alla distanser och han är komplett.

Ändrar du något i balansen till lördagens start?

- Nej, det blir barfota runt om samt norskt huvudlag som senast.