Lönborgs succé - vann storloppet

Uppdaterad 2014-07-04 | Publicerad 2014-07-03

Michael Lönborg tog karriärens största seger när Happy Days vann Sprintermästaren 2014.

Efter att ha dragit i hårt tempo hela vägen vann hästen säkert.

– Den här segern slår absolut högst - det är inget som slår det, sa Michael Lönborg.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Årets Sprintermästare blev galoppfyllt. Loppets klara favorit Poochai med Erik Adielsson hade försvarat ledningen men just i det läget slängde sig hästen i galopp. I stället såg Johnny Takter sin chans med Happy Days som tog hand om ledningen och väl där drog han på i bra tempo hela vägen och vann på 1.10,7 över 1 609 meter med bilstart.

– Jag har tyckt det varit en bebis hela tiden och så slår han dessa hästarna. Micke har gjort ett kanonjobb med honom. Det är en väldigt fin häst och jag är väldigt glad över att få dela triumfen med Micke. Det kan inte kännas bättre, det var ingen häst jag trodde skulle räcka i dessa sammanhang det här året, sa Johnny Takter efter storsegern värd 1 miljon kronor då Happy Days även vann försöket.

”Det här är fantastiskt”

För Michael Lönborg var det här karriärens största seger. Han hade inför det här loppet kört in 1 miljon till stallet i år - en siffra som dubblades.

– Vi hade tur, han är inte lika tuff som de andra men det är fantastiskt det här. De värsta gjorde bort sig och han behövde den här turen för att vinna loppet. Den här segern slår absolut högst - det är inget som slår det, sa hästens tränare Michael Lönborg.

50 miljoner i jackpott på lördag

Då det blev jackpott på fem rätt i kväll blir det en dubbeljackpott nu på lördag när Halmstad arrangerar V75. En ensam vinnare kan den dagen vinna runt 50 miljoner kronor.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.