”Firade med vin – och telefonsamtal”

TRAV

Spelexperten om jättevinsten – och tips till lördagens dubbeljackpott på V75: ’Då tror jag hästen är klar...’

Foto: Per Ottosson.

Hallå där...

...Per Ottosson, tipsguru på Axevallatravet, som på måndagen plockade hem 2,1 miljoner kronor när V64-spelet avgjordes i Karlstad. Fem av vinnarhästarna kom från Axevalla vilket måste ha underlättat.

– Naturligtvis gjorde det det. Så gick det vägen då - en vanlig måndagkväll!

Sista loppet gick i mål strax före 22.00 - hann du med att fira lite?

– Ja, faktiskt så drack vi lite vin, jag och min flickvän. Och sedan blev det mycket telefon. Jag kände att jag behövde ventilera det som hade hänt med en hel del travfolk jag känner. 2,1 miljoner liksom...man tror inte att det är sant.

Du är "Otto" med stora delar av travets Sverige via ditt jobb med spel och event på Axevalla och har kammat hem en hel del storvinster tidigare också. Men det här måste väl vara den största enskilda vinsten för dig personligen?

– Ja, det var det. Jag har varit med över någon miljon tidigare men det här var den klart största vinsten.

Är det lätt att spela på trav?

– Ibland. Men 2014 var ett mörkt år på travspel personligen och ett ganska dyrt år. Men nu kom alltså det här, mycket beroende på att det var hästar från Axevalla som vann. En nyckel till framgången var att hovslagaren som skor mina hästar är Andrzej Karasiewicz som skrällde med Full Fart. I det loppet hade jag bara två hästar. Full Fart är en häst jag följt väldigt noggrant och tränat ihop med tillsammans med vår häst Bouncing Ball O.O.

Quarcio du Chene, Indian Trail och Soraya Laday är tre riktigt fina hästar som du varit med och delägt. Kommer du att köpa fler hästar för vinstpengarna?

– Vi har flera fölmärrar och en del unghästar hemma i Töreboda så det kanske jag lugnar mig med. Men det finns annat. Vi håller på att bygga en sommarstuga och har ansökt om ett lån till det bygget. Jag kunde ringa till banken nu på morgonen och tacka nej till det lånet nu och det kändes bra.

Ge oss din bästa spik till jackpoten på Bergsåker V75 på lördag.

– 7 Rocky Winner (V75-3) verkar ska gå utan skor på lördag. Gör han det tror jag den hästen är klar.

Fotnot: Per Ottosson spelade för 1 730 kronor och valde att enbart spela för sex rätt. Utdelningen blev 2 160 770 kronor.

Mikael Wikner, Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75