”Det blir barfota runt om och jänkarvagn nu”

Varnar för skrällen på V86

Foto: TR Bild
Krister Jakobsson

avChristoffer Wickman

TRAV

Skrällarna har duggat tätt på V86-spelet de senaste veckorna.

En tänkbar sådan i kväll kan Krister Jakobssons Åsens Boggie vara.

– Det blir barfota runt om och jänkarvagn för första gången, säger han.

V86 har alltid varit en spelform som varit känd som svår och utslagsgivande, men frågan är om inte de senaste månadernas V86-omgångar slår alla tidigare rekord.

Så sent som för fem veckor sedan tog en V86-lirare hem vinstrekordet på spelformen på 21,9 miljoner kronor och vi måste gå tillbaka hela nio onsdagar för att hitta en låg V86-utdelning på V86, då V86-omgången på Mantorp 1 augusti betalade 2 016 kronor.

Skrällhästarna har därmed duggat tätt på spelformen den senaste tiden, och när V86 under onsdagskvällen avgörs på Solvalla och Bergsåker så hoppas Bollnästränaren Krister Jakobssons att hans treårige Åsens Boggie hamnar under den kategorien.

Det vankas i varje fall spännande ändringar.

”En fin häst”

Åsens Boggie har hittills i karriären startat fem gånger, men dock hittills utan att vinna.

– Men vi har kört lite snällt med honom, han har då kommit bort lite då vi medvetet velat vara snälla mot honom så här i inledningen av hästens karriär, säger Krister Jakobsson och fortsätter:
– Men vi tycker det är en fin häst, och det har jag tyckt hela tiden.

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Det har ju blivit några strukna i loppet så det öppnar upp loppet mycket för vår del också, och med rätt lopp så är han med där framme. Han har hittills inte tålt så tuffa upplägg, men med rätt lopp så är han med där framme.

”Han ska streckas”

Det vankas spännande ändringar på honom i kväll?

– Ja, precis, han kommer tävla barfota runt om för första gången och sedan ska jag också värma honom i en jänkarvagn och fungerar han med den så får han tävla med den i loppet, och det blir i så fall också första gången.

Vad hoppas du få ut av dessa ändringar?

– Förhoppningen är att det ska göra en del så klart, framför allt att han tål lite längre speeder, steget blir ju mer effektivt.

Ska V86-spelarna strecka din häst?

– Jag tycker det är svårt att sätta in honom i loppet, men jag tycker som sagt att det är en fin häst som kommit bort i loppen en del hittills. Den dagen det klaffar för honom så är han med dom, och ja, jag tycker att han streckas, säger Krister Jakobsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav