Sportbladets tips till V75 på Bergsåker

Uppdaterad 2016-12-06 | Publicerad 2015-10-27

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-omgång på Bergsåker.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Julias tur nu?

Tipsettan

Unique Julia svarar för idel bra insatser. Som senast då hon inkom trea i ett V75-lopp trots resa i dödens. Nu har hon läge för ledningen. Om hon håller formen borde det bli fullt upp för de övriga om de ska plocka ner henne.

Motbudet

Digital Collection är nog en av de bättre Digital-hästarna och förmodligen den bästa hästen i det här loppet. Men om ska han kunna besegra Unique Julia måste han göra det med en tyngre resa än vad hon kommer att få. Bakom är det jämnt, det är bara Wariner som

inte har full form?

Skrällbudet

Somersault Sally med lite tur och hårt tempo?

Spetsbudet

Den som kan snuva Unique Julia på ledningen är Bolt Boko, men vi tror på Julia.

! Statistik­vinnaren

Digital Collection.

V75-2

Loppet

Vi går emot den som de flesta lär tro mest på.

Tipsettan

Titan Tabac kan hamna 40 meter bättre till gentemot Tekno Odin än senast. Vi tycker att han är hög­intressant och hoppas att han kliver iväg bra.

Motbuden

Tekno Odin ser inte ut att tycka att det är kul längre när han får gå bakifrån. Han blir favorit men vi spikar emot. Qravatt kan hålla undan om de bästa får för långt fram.

Skrällbudet

Cali Maks har farten.

Spetsbuden

Nummer 1 eller 3.

! Statistik­vinnaren

Tekno Odin.

V75-3

Loppet

Vi spikar men tycker att det är jämnt lopp med många kandidater.

Tipsettan

Quid Pro Quo kröp om­gående ner på innerspår i dimman på Örebro senast. Och när det sedan utvecklade sig till årtusendets sömnpiller var han dömd att bli fastlåst utan någon chans till lucka. Sista gången vi såg honom på riktigt var i sista sväng och där var det mycket sparat, och det var det nog i grötdimman i mål också. Dagens travhästar är så ofta tvingade till att ge allt i loppen att det bara är nyttigt för dom att sitta fast ibland –krafter de får nytta av framöver som för Quid Pro Quo nu. Kan han hålla ut Cool Keeper i spetsstriden är mycket vunnet. Vi spelar på att han gör det och att han därmed har en mycket bra chans att hålla ledningen hela vägen hem. Formen är nog så bra som man kan begära, även om Quid Pro Quo kanske inte är så bra som han var som när han var som allra, allra bäst.

Motbuden

Beau Mec var mycket positiv i skymundan på Jägerso i lördags. Tidigt motbud trots att han är ojämn och får göra långresan Sundsvall-Malmö-Sundsvall plus täta starter. Cool Keeper har ingen toppform men det här loppet kan han ändå vinna – förutsatt att han når ledningen utan strid. Ja, han kanske kan vinna med klaff bakifrån också. Men det är inget vi vill satsa slantar på.

Skrällbudet

Son Alezan skrällde senast, kan göra det igen.

Spetsbuden

Quid Pro Quo håller ut Cool Keeper?

! Statistik­vinnaren

Son Alezan.

V75-4

Loppet

Bra lärlingslopp där favoriten riskerar vingel.

Tipsettan

Som Balero Mearas ser ut är han bästa hästen i loppet för tillfället. Men ha har sannerligen inget vinstläge den här gången.

Motbuden

Främst nr 5 och 6.

Skrällbudet

Vi gillar O.P.Q.C.

Spetsbuden

Kirin de Zeun. Körs hon där, eller släpper till Be Spontaneous?

! Statistik­vinnaren

Camilo Boko.

V75-5

Loppet

Man kan fundera på helgardering eller chansspika.

Tipsettan

Även om det är lång distans har vi svårt att spika en häst från så dåligt spår som Salong har – så överlägsen är han inte. Men om han är som senast är han ändå svårstoppad. Han vann på 14,6 på distansen då, efter att ha gått i dödens på slutrundan, och han gjorde det med krafter kvar.

Motbuden

Spetskandidaterna Just Happy och Ebu B.Boko är de främsta motbuden. Financial Secret är kanske den mest kapable men känslan är att innerspår bakom bilen inte är något som han nödvändigtvis gillar. Rekord Amok har bra kapacitet, farlig om han hittat toppformen.

Skrällbudet

Citadelle är fin för tillfället. Kan bli underskattad.

Spetsbuden

Just Happy eller Ebu B.Boko.

! Statistik­vinnaren

Just Happy.

V75-6

Loppet

Venkatesh är nog sin egen värsta motståndare i ett sånt här lopp.

Tipsettan

Alla som följer travsporten genom exempelvis V75-spelet vet vid det här laget att Venkatesh är en mycket kapabel häst som ibland skruvar upp sig lite för mycket, och det är då han inte kommer till sin rätt. Elftespår är ett dåligt läge men bra för honom. Om han håller sig lugn är det bra chans, kanske till och med toppchans, att han rundar allt på slutrundan.

Motbuden

Sir Ratzeputz är värst emot, sedan Usain Swing trots det dåliga spåret. Därefter två till och sedan i stort sett resten i en enda stor hög.

Skrällbudet

Apollon de Kacy har lopp i kroppen.

Spetsbudet

Lurigt, vem på framspår vill ha spets? Elit Håleryd?

! Statistik­vinnaren

Venkatesh.

V75-7

Loppet

Ingen kan helt utelämnas ur segerdiskussionen.

Tipsettan

Eftersom det är kort distans har Voluez Vous bra chans att leda runt om. Om hon nu kommer till ledningen utan att det kostar för mycket – det finns många startsnabba som kan tänkas ladda

hårt.

Motbuden

Digital Control är en av flera startsnabba utmanare. Victor Ruda får nog lita till turen men om luckan kommer i tid kan han räcka. Antti Sisu är den som kanske har visat allra mest i loppet. Caddie Ivory har haft lite svårt att sticka nosen först men senast övertygade hon på vassa 12,7 full väg. Dock från ledningen den gången. Källna Orlando är ett skrällbud.

Skrällbudet

Caspian Doc har fin form och kan öppna.

Spetsbudet

Voulez Vous är spetsfavorit på läget men nummer 4, 5, 7 och 8 är också startsnabba.

! Statistik­vinnaren

Le Lahar.

Per Nicklasson

Följ ämnen i artikeln