Stig H Johansson ska köra lopp igen

Foto: Stig H Johansson här efter förra årets seger i uppvisningsloppet Ahlsell Legends. Nu ska han visa upp sina körkonster igen – på Kalmartravet i sommar.
TRAV

Kalmartravet fyller 50 år 5 juli i sommar.

Hur de ska fira? Med ett jubileumslopp.

Stig H Johansson är en av de som ska köra loppet  – som ska gå inom V64-spelet.

Mästertränaren har en speciell koppling till Kalmartravet. Därav kommer han närvara och köra i sommarens jubileumslopp.

– Jag ser fram emot att återigen få tävla på banan där Victory Tilly ordnade min 1000:e rikstotoseger, säger Stig H Johansson till Svensk Travsport.

Förra året blev Stig H Johansson hundraprocentig som kusk, då han vann uppvisningsloppet Ahlsell Legends på Solvalla. Återstår att se om han kan hålla uppe de siffrorna i år. Efter jubileumsloppet på Kalmar är det troligt att han ställer upp och försöker försvara sin titel i Ahlsell Legends på Solvalla i augusti.

”Satsa stenhårt”

Utöver Stig H Johansson kommer andra tvåbenta- och även fyrbenta att hyllas under dagen.

Kalmartravet hoppas på storpublik.

– Ja, vi kommer att satsa stenhårt på denna jubileumsdag och vi gläder oss över det fina namnen som tackat ja, säger Magnus Johansson, VD Kalmartravet.

”Blir en succé”

Den speciella tävlingsdagen genomförs i samarbete med FM Reklam och Svensk Travsport.

– Det är oerhört inspirerande att jobba med denna typ av events och jag är övertygad om att det blir en stor succé, säger Mats Heed, VD fm reklam.

– Satsningen är en del i en ökad uppmärksamhet på vår publik. Målsättningen är att höja flera event under året. Jag är säker på att Kalmars 50-årsjubileum blir en succé, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

Här nedan ser du fler som ska köra jubileumsloppet