Wangle: ”Upp med benet i luften, Ingves!”

Foto: MA / KANAL75

avCarl Wangle

TRAV

Peter Ingves har dominerat under V75 Winter Burst.

Under lördagen tog han två nya segrar – och bjöd på nya segergester.

Tack för showen!

Trav-lördagen den 30 december 2017 går till historien som en av de mest intensiva rent nyhetsmässigt.

Tyvärr bjöd dagen på mest tragiska nyheter. En av mina absoluta favorithästar Alfas Da Vinci dog i en hemsk olycka på Vincennes. Alfas Da Vinci var en unik häst som i stort sett alltid levererade.

Jag ringde personligen till Joakim Lövgren och beklagade – han var märkbart tagen och berättade hur mycket Alfas Da Vinci betytt för honom.

Men, alla som håller på med travbranschen vet att olyckor kan ske, även om det är lika chockartat varje gång.

Nu till mer positiva nyheter. Nuncio blir kvar i Sverige och ska tas till avel hos Menhammar Stuteri. Och till råga på allt, Stefan Melander hälsar att drömmen om Prix D’Amerique lever.

På V75 i Halmstad hade Peter Ingves ny show. Finländaren briljerade på nytt och tog en dubbel. Sedan blandade familjen Untersteiner rejält i sina prestationer. Men bäst rent hästmässigt var Dante Boko som stegade undan enkelt på supertiden 1.10,7.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången:

Dante Boko: Vilken form han har, bäste Dante. Direkt till ledningen och sedan var det spel mot ett mål ifrån ledningen. Lutfi Kolgjini ångade på i stenhårt tempo och segertiden blev suverän, 1.10,7. Hästen har superform och är minst sagt redo för Frankrike. Där väntar nog nya segrar, tror jag.

Peter Ingves: Vet inte exakt hur många segrar han tagit senaste veckan, men han vinner i stort sett varje omgång på V75. Den gode finländaren är en härlig profil för travsporten och bjuder alltid på härlig segerglädje. Nu gör han även det mesta rätt i loppen och det är bara att buga och bocka. Snyggt, Peter!

Västerbo Exact: Fick det perfekta loppet, men var ute över en opassande distans. Trots det var hästen totalt överlägsen och krossade förhandsfavoriten Niky Flax. Helstängt huvudlag för andra gången gjorde susen. Oj, så bra han är när han verkligen vill.

Legoholm Zon: Var bara bäst och krossade gänget i V75–1. Det var verkligen en kanoninsats och den här hästen har utvecklats både en och två klasser. Hatten av, Sofia Aronsson.

Julia Of Solnäs: Var den enda av familjen Untersteiners hästar som verkligen imponerade i dag (även om Justice Ås vann). Peter Untersteiner körde ett perfekt lopp och när väl attacken sattes in så var det bara att njuta. Den här hästen är både snabb och stark. Läcker insats.

ATG: Det gick inte att spela på flera timmar och man kom inte ens in på sitt konto. Tusentals spelare missade att lämna in sina system och det var stor ilska hos spelarna. Visst, det kan strula och tekniken kan lägga av. Men inte under flera timmar?

ARTIKELN HANDLAR OM