ATG:s nyhet - spela på Jerring-vinnaren

1 av 2
TRAV

Trav, galopp - och nu ridsport.

Hos ATG kan du välja att investera i Jerringpris-vinnaren Peder Fredricsson, eller någon annan, under  Gothenburgs Horse Show.

– Det känns både naturligt och väldigt roligt att kunna erbjuda spel på ridsport, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

I slutet av februari är det stor hästfest i Göteborg, Gothenburg Horse Show, som lockar runt 70 000 åskådare.

För andra gången i historien erbjuder spelbolaget ATG, som redan har spel på trav och galopp, spel på ridsport.

”Stolta och glada”

Bolaget tar spel på hästhoppningens högsta klass under torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är en (1) tävling respektive dag där det är möjligt att spela ”Vinnare", vilket innebär att spelarna ska välja och satsa på det ekipage som de tror vinner den dagens hopptävling.

– Vi är både stolta och glada över att ATG gett oss förtroendet att erbjuda vår publik möjligheten att spela vinnarspel på hästhoppningen. Vår tävling erbjuder sport av världsklass, det här kan ge ytterligare en dimension till upplevelsen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, i ett pressmeddelande.

”Spännande initiativ”

Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström säger så här: 

– Det är ett spännande initiativ och det ska bli intressant att se hur det hela faller ut. Det kan ge vårt långvariga samarbete framtida möjligheter att ta ytterligare ett steg.

- ATG är motorn i den svenska hästnäringen och vi har ett engagemang i ridsporten sedan många år tillbaka. ATG har tillåtelse att anordna spel på ridsport och vi tror att möjligheten till spel är ett välkommet tillskott för både ridsportpubliken och alla ATG:s kunder, säger Katarina Widman.

”Sedan får vi göra en ordentlig utvärdering”

I dagsläget finns inga fler bestämda ridsportevenemang i ATGs spelkalender.

- Vi ser fram emot de här dagarna i Göteborg med spänning och får sedan göra en ordentlig utvärdering innan vi tar några beslut om framtiden, avslutar Katarina Widman.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG

Ridsport

Göteborg

Spel