Babylycka för profilerna: ”Är världens vackraste”

Stjärntränaren blev pappa för första gången: ”Det viktigaste”

Under våren gifte de sig. Nu har travparet Mikaela och Lucas Wallin fått sitt första barn tillsammans.
Under våren gifte de sig. Nu har travparet Mikaela och Lucas Wallin fått sitt första barn tillsammans.

Travparet Lucas, 29, och Mikaela Wallin, 28, fick i torsdags sitt första barn.

Tidigt på morgonen föddes sonen Mason.

Och på ett ögonblick förändrades livet.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Han är världens vackraste barn, säger Lucas till Trav365.

Svenske stjärntränaren Lucas Wallin, med säte i USA, har fått tillökning. Klockan 8:47 på morgonen den 24:e november kom sonen Mason till världen – och från och med nu kommer inget att vara sig likt för mannen bakom stjärnhästen Rebuff som nyligen vann miljonloppet Kentucky Furity med 2,5 miljoner kronor i förstapris.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag tycker att han är lik båda föräldrarna, bland annat munnen och ögonen. Det är världens vackraste barn och nu är han det viktigaste i hela livet, berättar Lucas för Trav365.

”Vi har en fullt frisk pojke”

Lucas Wallin har kört in över 1,6 miljoner under året och trots att Rebuff missade chansen att infria sitt favoritskap i världens största travlopp för treåriga hästar, Hambletonian, gör 29-åringen sitt bästa år som tränare.

Nu börjar också ett liv som förälder.

Att det skulle bli en pojke visste succétränaren sedan tidigare, och när det gäller valet av namnet stod man länge i valet och kvalet mellan tre stycken tänkbara.

– Vi hade tre namn men ville vänta tills han kom ut och se vad det var för någon. Och det visade sig vara en liten Mason. Vilka de övriga två namnen var håller vi hemligt ifall det skulle komma någon till, ha ha.

Hur har reaktionerna varit från släkt och vänner?

– Det är väldigt, väldigt, väldigt många som hört av sig, grattat och visat glädje. Mikaelas pappa, mamma och gammelmormor var här och hälsade på oss i går, och nästa vecka kommer min mor hit. Vi har många runt oss, vilket är fint.

– Allt är bra med ”Prinsen”. Vi har en fullt frisk pojke, även om han med sina drygt fyra kilo var betydligt större än vad läkarna trodde.

Lucas berättar vidare att frun Mikaela Wallin, tidigare Melander, gick över tiden med en dryg vecka. Tidigare under veckan kände han sig relativt lugn, även om det blev allt mer pirrigt ju närmare förlossningen man kom.

– Man sitter på helspänn eftersom det är första barnet för oss och allt är nytt. Det gör dock väldigt ont att stå vid sidan och titta på, och vara så hjälplös, men Mikaela var en kämpe. Dessutom var det en fantastisk personal på sjukhuset.

Paret Lucas och Mikaela Wallin har blivit stolta föräldrar.
Paret Lucas och Mikaela Wallin har blivit stolta föräldrar.

”En helt annan syn på livet”

Hur skulle du beskriva känslan när du får hålla Mason för första gången?

– Man har fått obeskrivliga känslor när man har vunnit lopp men det här är något helt annat. Det går faktiskt inte att förklara. Han har varit inne i magen och man har längtat efter honom... Jag har tre småsyskon och det var naturligt för mig att hålla honom.

Vilken typ av pappa kommer Lucas Wallin att vara?

– Det är en svår fråga. Jag hoppas och tror att jag kommer att vara en bra sådan. Han ska få prova på så mycket han vill i livet och att vara med på barnets resa är det bästa man kan önska sig.

Slutligen, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vi får leva lyckliga och att han får ett friskt och långt liv där han kan uppleva världen. Man kommer att bli besviken och så när man förlorar stora travlopp men nu är det en helt annan syn på livet, avslutar Lucas.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN