Trav

Nya miljonchanser för Marcus Melander

Har fyra hästar till start i storlopp i Kanada

Av: 

Christoffer Wickman

Marcus Melander på sitt kontor i USA
Marcus Melander på sitt kontor i USA

TRAV

Marcus Melander, 27, gör braksuccé i USA.

Till helgen kan han räkna in nya miljoner till stallet.

Det när han har fyra hästar till start i Breeders Crown-finalerna i Kanada.

Det var under 2014 som den då 21-årige Marcus Melander lämnade tryggheten hos sin farbror Stefan ”Tarzan” Melander i Enköping och valde att flytta till andra sidan Atlanten – för att satsa på en tränarkarriär i USA.

Väl på plats i USA har Marcus Melander gjort braksuccé, komettränaren har på bara några år gjort sig ett aktat namn i den amerikanska travsporten och skaffat sig en stark position i landet – med bland annat flera storloppssegrar, åtskilliga miljoner dollar, och seger i VM-loppet med Cruzado dela Noche.

Under den stora Hambletonian-dagen i början av augusti körde Marcus Melanders stall in 800 000 dollar, lite drygt 7,7 miljoner kronor – på en tävlingskväll.

Till helgen kan det bli nya miljoner in till 27-åringens stall, det när Breeders Crown-finalerna ska avgöras i Kanada.

Stallkompisarna gjorde stjärnan sällskap

Marcus Melanders fixstjärna Greenshoe, som bland annat ägs av TV4-profilerna Hasse Backe och Lasse Granqvist, var redan finalklar – och den gångna helgen ordnade även stallkompisarna Green Manalishi och Gimpanzee en finalbiljett, genom att sluta trea respektive fyra i sitt uttagningslopp till Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Även i Breeders Crown-finalen för treåriga ston så har Marcus Melander häst med i finalen, det i form av Miss Trixton. Breeders Crown-finalerna avgörs under fredag och lördag på Woodbine Mohawk Park i Ontario, och bägge finalloppen har en samlad prissumma på 500 000 dollar, lite drygt 4,8 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Marcus Melander: Vi gjorde allt vi kunde

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Lasse Granqvist

Hasse Backe

Åke Svanstedt