Supertalangens drag - köper ny gård

Emilia Leo förverkligar sin dröm • Vill utöka sin verksamhet på sin nya gård ”Måste våga för att vinna”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Lars Jakobsson / TR BIlD, Privat
Emilia Leo har köpt en egen gård nära travbanan Romme i Borlänge

Framtidslöftet Emilia Leo har de två senaste säsongerna gjort stor succé på travbanan.

Nu satsar hon vidare med egen gård i Borlänge.

– Jag har alltid velat ha ett eget ställe och nu kändes allt rätt, säger 27-åringen till Trav365.

Ett av de stora framtidsnamnen inom svensk travsport, Emilia Leo, har de två senaste åren gått från klarhet till klarhet.

2018 utsågs hon till ”årets komet” på den svenska travscenen och förra året fick hon ta emot det ärofyllda ”Helen Ann Johanssons pris” på travgalan.

Siffrorna har de senaste åren pekat spikrakt uppåt och i fjol passerade hon nio miljoner i inkörda pengar.

Nu kommer nästa steg i hennes satsning för att ytterligare kunna utveckla sig och sin verksamhet – en egen gård utanför Romme travbana i Borlänge.

”Måste våga för att vinna”

– Det är en dröm jag alltid haft att kunna ha ett eget ställe och nu kände jag att alla bitar föll på plats. Gården har funnits ute till försäljning under ganska lång tid men jag tyckte tidigare att priset var lite för högt, säger Emilia och berättar vidare om sitt drömköp:

– Det har varit jobbigt att anpassa sig efter andra och att nu vara sin egen känns jättebra. Man måste våga lite för att vinna och det är väl så det känns just nu. Boendet passar mig nu med stall och ett litet hus med fina hagar intill banan.

Vad är meningen med den här satsningen på sikt?

– Just nu känns det helt rätt i mitt liv. Det är ett eget boende där jag nu har plats för mina hästar. Inom ett år är tanken att jag ska göra fler boxar för runt ett 20-tal hästar. Jag skyndar långsamt men visst är min ambition att utöka antalet hästar i träning. Jag hoppas att jag ska få förtroendet att ta emot andras hästar.

– Gården finns i anslutning till slingan utanför banan och det var ytterligare en faktor till varför jag valde just denna gård. Vi får se hur allt utvecklas i framtiden. Det går att bygga ut och det går att sälja och köpa nytt, men just nu är jag väldigt nöjd med mitt nya köp.

Har du fått några förfrågningar om att ta emot hästar redan nu?

– Ja det har jag faktiskt men jag har behövt tacka nej till alla än så länge. Jag har inte plats ännu men om allt går som det ska så kan jag i framtiden tacka ja till dessa erbjudanden.

Trots de senaste årens framgångar finns ingen mättnad.

Det unga stjärnskottet har inlett det nya året på ett strålande sätt och visst finns en del nya mål uppsatta.

– Jag är nöjd med hur allt startat i år och siffrorna håller fortsatt hög nivå. Jag hoppas kunna passera drömgränsen tio miljoner i inkörda pengar i år. Det ser ut att vara ett rimligt mål, avslutar hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN