Tobias O Eriksson: Han kan behöva loppet

Jägersrokillen ligger lågt inför V86

avChristoffer Wickman

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Tobias O Eriksson ligger lågt inför V86

Treårige Bodybuilder har två segrar på de tre senaste starterna – och har imponerat.

Men inför onsdagskvällens V86-lopp ligger kusken Tobias O Eriksson lågt.

– Vi har haft förkylningar i stallet, säger han.

Ett av V86-omgångens mest öppna lopp, om man ska tro V86-spelarna, är den femte V86-avdelningen. Det är ett treåringslopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Treårige hingsten 9 Bodybuilder (V86-5) kan läggas i facket V86-skräll – trots att han tagit två segrar på de tre senaste starterna.

Hästen tränas på Jägersro av Helena Burman, och körs av stallets Tobias O Eriksson. Tobias O Eriksson ligger lågt inför onsdagskvällens V86-start.

”De har varit lite down”

Anledningen till att Tobias O Eriksson inte tror på några jättesegermöjligheter på V86-spelet under onsdagskvällen för Bodybuilder är att de haft sjukdomar i stallet.

– I grunden är det här en fin häst, han var till exempel grym vid seger på Jägersro näst senast och det är en häst som blir bättre och bättre för varje lopp. Han har dock varit ifrån inför kvällens start och jag tror han kan behöva loppet, säger Tobias O Eriksson och fortsätter:
– Hästen har känts fin i jobben inför detta men vi har haft lite förkylningar och så i stallet. Det har varit bra en tid nu och som tur var så fick alla hästar det samtidigt, men alla hästar var lite down och även om det gick över fort så vet man aldrig hur mycket som satt ner.

”Snällare mot honom”

Med förkylningsbilden på näthinnan blir det ett försiktigt upplägg i onsdagskvällens V86-lopp.

– Han har som sagt gått väldigt bra hittills, men jag kommer inte överforcera honom i kväll. Min plan är att vara lite snällare mot honom i kväll, säger Tobias O Eriksson och avslutar:
– Man vet aldrig vad som händer i loppet, men huvudplanen är att försöka hitta en bra position i starten och sedan låta honom gå till slut. Han tävlar med samma balans och utrustning som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav