Propulsion överlägsen – vann Olympiatravet

Trots tung resa – svenske världsstjärnan bara bäst

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Daniel Redén, Propulsion och Örjan Kihlström.

Trots trafikproblem.

Svenske superstjärnan Propulsion vann Olympiatravet på Åby.

Förstapriset: 1,5 miljoner kronor.

– Jag har skrikit och jag har svurit. Fantastisk, säger tränaren Daniel Redén efter loppet.

– Det går inte att få en sämre resa på den här nivån.

Så sa TV4-experten och Sportbladets krönikör Micke Nybrink i TV4 direkt efter det att finalen av Olympiatravet gått i mål på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

Och precis så var det.

Daniel Redéns svenske superstjärna Propulsion fick tillsammans med kusken Örjan Kihlström ett stentufft lopp i Olympiatravet – men vann trots det bekvämt.

Den åttaårige hingsten levde upp till sitt stora favoritskap och visade sig vara överlägsen.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Örjan Kihlström hissas av olympierna.

”Vilken lättnad”

– Jag har skrikit och jag har svurit, det blev inte bra det där, loppet alltså. Det blev jättetufft. Det kunde ju bli ett så här tufft lopp från spår sju, men han är urstark alltså, sa en tagen tränare Daniel Redén till TV4 kort efter loppet och fortsatte:
– Vilken kämpe han är. Det finns så många växlar i den här hästen och man kan inte tro att han är åtta år gammal och har tävlat i så många år i eliten. Han är fantastisk.

Daniel Redén var andfådd i TV4-intervjuen, och lämnade förklaringen.

– Jag har jobbat för fullt, jag skrek, och jag var arg. Man blir ju så, man är tävlingsmänniska, men vilken otrolig lättnad att han vann, och vilken häst.

”Han är unik”

Propulsion och Örjan Kihlström hamnade från spår sju bakom bilen sist i fältet från start, samtidigt som värste konkurrenten Cyber Lane och Johan Untersteiner behändigt kom till ledningen. Samtidigt som Cyber Lane nådde 500 meter efter 1.09,6 så avancerades Propulsion fram via tredjespår, men blev sedan kvar där. Utvändigt ledaren satt Muscle Hustle och Björn Goop, och de svarade ut Propulsion när han kom via tredjespår. Först 1100 meter från mål landade Propulsion utvändigt ledaren.

– Man blir tagen faktiskt, han är helt enorm. Det mesta om honom är sagt redan. Han får ett sådant lopp i dag så det ska inte gå att vinna, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Trots den blytunga resan så kopplade Propulsion segergrepp redan in mot upploppet, och gick sedan ifrån till säker seger.

– Han är unik den här, sammanfattade Örjan Kihlström.

Tvåa i mål slutade Ulf Stenströmers Handsome Brad körd av Carl Johan Jepson, och trea i mål kom franske Bahia Quesnot körd av Junior Guelpa.

Segertiden för Propulsion skrevs till 1.11,0 över distansen 2 140 meter autostart

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM