”Det innebar en riktig gamechanger för oss”

Vännerna vann 43 miljoner på V75 – tillbaka i dag på miljonbanan

Uppdaterad 2019-04-20 | Publicerad 2019-04-19

Kompisgänget tog hem 43 miljoner kronor när V75 arrangerade Färjestad.

I dag är det dags igen för vännernas miljonbana.

– Det innebar en riktig ”gamechanger” för oss, säger Patrik Olsson, en av vinnarna inför dagens V75-omgång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på 43-miljonersvinnarna och Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Gå med i laget här. [Extern länk]


Lördagen den 10 december 2016 blev historisk för de sju vännerna från Mantorp.

På ATG Tillsammans hade de gjort ett privat system för 100 kronor andelen. Alla sju var med på systemet tillsammans med två andra anonyma spelare.

Efter att ha prickat in superskrällarna Finnskog Fokus och Baron Gift (båda spelade till en procent) satte den avslutande spiken Fossens Bonus spiken i kistan på Färjestad.

Vännernas system var det enda med sju rätt i landet och tidernas femte högsta travvinst var ett faktum. Vinsten: 43 058 556 kronor som de fick dela på.

”Hade inte sett det innan”

Varje år ses de sju vännerna för att fira sin storvinst, där några i gänget har byggt nya hus och köpt bilar. I december i fjol fick Patrik Olsson se Fossens Bonus segerlopp för första gången.

– Jag hade inte sett det innan eftersom jag var idrottsledare under vinstdagen. När jag såg vår spik Fossens Bonus svepa fältet och segern var klar med 700 meter kvar till mål...ja, det var mäktigt. Jag började att lipa.

– Jag tänker på den varje vecka eftersom vårt gäng fortsätter att spela på trav varje lördag så blir V75 en påminnelse. För oss sju blir det en gemensam nämnare som aldrig dör ut, säger Patrik Olsson.

”Hoppas någon kan få ett påskägg”

I dag är det etapp nummer två av V75-festivalen ”Spring Race” och V75-cirkusen når just Färjestad.

– Färjestad innebar en riktig ”gamechanger” för vårt travgäng. Nästa studiebesök för 43-miljonersvinnarna blir Färjestads travbana. Hoppas någon kan få ett påskägg på långfredagen och påskdagen som liknar det vi fick vara med om där, säger Patrik och skrattar.

Vad är era bästa lir i dag?

– Vi spikar 3 Velegance (V75-4) och tror även hårt på i 1 Zitor (V75-1) med Torbjörn Jansson i sulkyn, precis som när vi vann 43 miljoner kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på 43-miljonersvinnarna och Sportbladets experter på V75. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln