”Skrällen som rensar fint i avslutningen”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 15 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 15 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

Jag vet att spår tolv inte är det roligaste, men jag gillar verkligen det jag sett av 12 Allocco Jet (V86-3). Näst senast kom han helt fel på det men kunde ändå avsluta bra och ta en tredjeplats.

Senast testade Jepson att köra på chans och det gick inte, han avslutade ändå riktigt vasst men det var för långt fram. I kväll tror jag det kan vara dags för honom, två strykningar gynnar honom och det ser dessutom ut som det kan bli bra fart på loppet. Flyter det lite bättre med resan då tror jag att han spurtar ner detta gäng till goa elva procent.

Bortglömda hästen

Har hittat draget i omgången i avslutningen och det är 7 Pols Crazy Diamond (V86-8) som verkligen var tapper senast på Mantorp. Han försökte pressa sig till ledningen men fick svar och höll ett hårt tempo utvändigt om ledaren, blev trött sista 300 metrarna vilket är förståeligt men jag tycker ändå han var bra.

Formen är på topp och skulle Kevin Gondet träffa rätt från springspår och få ledningen, ja då kan han rusa runt Solvalla ovalen och bli svår att slå. Fyra procent rensar fint i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

I kväll väljer jag att utse världens bäste kusk Björn Goop till ”Superkusken”. Han kör i alla fyra lopp som går på Solvalla och har några intressanta hästar. En gör spännande debut för honom och en annan gör comeback efter frånvaro och kastration. Går igenom hans chanser lite kort här under.

10 Cafu Boko (V86-2) krokade ihop med Bo C. senast och tappade all fart, det såg ut som det fanns krafter kvar. Björn upp för första gången är intressant men han känns inte jättehet i kväll för min del.

8 M.T. Mourinho (V86-4) gör debut för Björn Goop. Han har tränat som han ska och känns fin men utgångsläget och frånvaron drar ner chanserna. Tror ändå han kommer svara för ett bra lopp och ska med tidigt på lappen.

3 He’s Marvelous (V86-6) har hög grundkapacitet men varit borta i mer än ett år. Han har blivit kastrerad under vilan och jag tycker han såg fin ut i kvalloppet. Skulle han få ledningen då kan han sälja sig dyrt men det kan fattas några lopp i kroppen innan han är på topp.

3 Enriko Ha (V86-8) känns som Björn Goops bästa chans. Han har bra form och svarade för ett bra lopp senast på V75. Han kan öppna bra och skulle Björn få ledningen då kan han hålla hela vägen.

Hetaste utrustningsändringen

Kommer på Hannu Korpis 6 Gashaw Boko (V86-4) som är en stark herre. Han tål distansen och i kväll ska man sätta på en jänkarvagn vilket är mycket intressant. Han håller denna som den bättre chansen av sina två och den är mycket mindre spelad. Se upp!

Förutsättningarna

Åby och Solvalla är värdar för V86-omgången denna vecka också och vi har en jackpott då raden förra veckan blev favoritbetonad. Jag tycker att kvällens omgång ser betydligt roligare ut och det räcker med en-två riktiga lågprocentare för att V86 ska ge riktigt bra pengar.

Jag har hittat en rolig spik som går på, det är dags att sätta nosen först i kväll. Mitt drag kan bli en obehaglig överraskning i avslutningen om han skulle komma till ledningen, då kan han rusa runt Solvallabanan väldigt snabbt.

Vädret ser ut och vara med oss i kväll, uppehåll och plusgrader gör att förhållandena förmodligen kommer vara på topp.

Lycka till i jakten på potten!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav