Daniel Redén: ”Finns ingenting att gnälla på”

Stjärnhästen jagar fjärde raka segern i storloppet

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Propulsion har vunnit Norrbottens Stora Pris tre år i följd

Tre år i följd har Propulsion vunnit Norrbottens Stora Pris.

Nu jagar han sin fjärde raka titel i storloppet.

– Jag är jättenöjd med honom för dagen, säger hästens tränare Daniel Redén.

Under lördagskvällen så är det stor travfest i Boden med V75-tävlingar och storloppet Norrbottens Stora Pris. Norrbottens Stora Pris skiljer sig en del från de övriga storloppen som vi har i Sverige. Loppet, med en miljon kronor till vinnaren, går av stapeln strax innan 23.00 under lördagskvällen.

Tre år i rad så har stjärntränaren Daniel Redéns superhäst Propulsion vunnit loppet – och i år siktar han på fjärde raka triumfen.

Precis som i fjol så ställs han mot hemmahästen Makethemark, bland annat.

”Slutar aldrig fundera”

Propulsion kommer närmast från en fjärdeplats i Elitloppet, något som kan ses som en besvikelse. Propulsion var tillsammans med Readly Express det stora svenskhoppet i loppet och han var, trots sin fjärdeplats, inte riktigt att känna igen varken i försök och final. Någon vecka efter Elitloppet tyckte sig Daniel Redén ha en förklaring till den sämre insatsen.

– Jag lät hästarna äta för mycket grönt gräs inför Elitloppshelgen, sa Daniel Redén.

Double Exposure, en av Redéns andra Elitloppshästar som inte var som bäst i storloppet på Solvalla, slutade så sent som förra helgen tvåa i storloppet Jämtlands Stora Pris – och var då toppbra. Redén hoppas att Propulsion också hittat formen igen.

– Hon var väldigt bra och jag räknar med att även Propulsion är normal. Som tränare och när det går dåligt så slutar man aldrig fundera på vad det kan vara, men jag hoppas en av anledningarna till att det var så svajigt var att de åt för mycket grönt gräs.

”Finns ingenting att gnälla på”

Hur är läget med Propulsion för dagen?

– Det verkar bra med honom, allting verkar bra. Han är precis som innan Elitloppet och jag är nöjd, det finns ingenting att gnälla på. Vi ska inte börja tänka för mycket negativt, jag räknar med att han är normal, säger Daniel Redén.

Den speciella tävlingskvällen i Boden med midnattstrav gillas av Daniel Redén.

– Det är jättehärligt, speciellt om det är bra väder. Jag har varit där i tre år i rad nu och då har det gått bra och det kan man inte tro att det alltid ska göra, men oavsett hur det går så är det en mysig stämning och helt klart en speciell tävlingskväll.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Elitloppet

Trav