”Mycket mindre spelad än favoriten – håll i er”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Gävle den 30 november • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Gävle den 30 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

7 Zenit Brick (V75-3) tycker jag inte är sämre än favoriten och han har tre lopp i kroppen. Formen pekar rakt upp och han älskar verkligen årstiden, han är dessutom varit före favoriten i fyra av fem möten dom emellan. Jag är inte säker på att favoriten har formen där efter två ganska konstiga segrar där han kontrat tillbaka efter att ha sett slagen ut och skulle han få svar om ledningen idag då är han mycket sårbar. Jag går istället rakt ut på Zenit Brick som inte ska vara så mycket mindre spelad än favoriten, kör Örjan och håll i dig. 

Bortglömda hästen

14 Tangen Braute (V75-4) är det roliga draget i kallblodsloppet. Han har gjort det bra i Sverige varje gång och gynnas av att man får använda körspö, Kaj Widell har kört honom innan vilket är ett plus då han är en humörshäst. Det snackas om barfota runt om för första gången i karriärens 77:e start vilket kan ge ruggig effekt. Löser Kaj en bra resa då blir jag inte förvånad om han ställer dem schackmatt.

Superkusken

Nyckelkusken idag utnämner jag Carl Johan Jepson till, han han några betrodda men även några roliga skrällar som kör. Går genom hans chanser här under. 

2 Thrust Control (V75-1) verkar hittat lite form efter en svacka. Han har gjort tre starter efter uppehåll och sett bra ut, han har ett bra utgångsläge idag och Jepson kommer förmodligen testa lite för ledningen men jag tror inte han får den. Han kan givetvis vinna men jag tycker han är en av flera i ett öppet lopp.

5 Heather Deo (V75-2) har jag alltid gillat och hon gjorde en bra debut för David Persson näst senast med just Jepson i sulkyn. Senast var hon sjuk och han behandlats till denna start, klarar hon spår fem i volten tror jag hon är med och gör upp om det.

3 Reckless (V75-3) har inte fungerat som bäst på slutet. Tror han kan ta en fin placering men inget hett vinstbud.

1 Inspector (V75-5) har överkapacitet för denna klassen och håller han sig på benen tror jag han har toppchans att leda runt om. Han har lite knackigt trav men jag tror Jepson fixar detta och ser detta som hans bästa chans.

10 Ribaude (V75-7) spetsade lätt senast med hjälp av hästarna utvändigt och vann väldigt enkelt. Han har bra form och kan skrälla men då måste han gå barfota runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 14 Tangen Braute (V75-4) som ska gå barfota runt om i karriärens 77:e start, mycket intressant!  

Förutsättningarna

Gävle står för lördagens V75 tävlingar och man har fått ihop en rolig och intressant omgång. Gävle har ett relativt kort upplopp (178meter) och det gäller att vara med i främre träffen, det har kommit mycket snö och varit blöt men idag ska det vara uppehåll och jag hoppas man får till ett bra banunderlag. Håll utkik om man kan köra barfota runt om eller om det blir för hårt för hästarna, för vissa kan det bli ett stort minus. ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Gävle