”En spelvärd spik på V75 om man vågar”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Halmstad den 19 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Publicerad 2020-12-19

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför V75- och V86 synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Halmstad den 19 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Förutsättningarna

V75 har tagit sig till Halmstad och jag tycker man fått ihop en mycket trevlig och spelvärd omgång. Man kan räkna med sommarbana mitt i vintern då Halmstad har det bästa underlaget i landet.

Jag har hittat en spik som jag tror bara vinner, hon gynnas av att starta på hemmaplan och jag tror man rundar hela fältet och vinner. Mitt drag får ni absolut inte glömma om ni garderar, kan rensa ordentligt i kuponghögen om den sitter. Man får hålla koll på Björn Goop som jag tycker spelar en stor huvudroll under lördagen, han har många betrodda hästar bland annat omgångens största favorit Nadal Broline. Stort lycka till på spelet! 

Superspiken

I sjätte avdelningen får vi se ett försök till Diamantstoet där jag tror att 10 Wild Love är för bra och bara vinner. Hon var riktigt bra från spår tolv näst senast mot Cyber Lane och Very Kronos och senast gjorde hon en stark insats trots att hon tävla på Solvalla (0/8 på huvudstadsbanan). Många tycker hon var dålig senast men hon gick ute i tredjespår mot landets bästa ston och jag tycker inte insatsen var dålig på något sätt.

Hemmaplan är ett stort plus då hon inte gillar resa och skorna ser jag inte som något problem då hon gick väldigt bra med skor förra året.  Värsta motståndaren 3 Kali Smart var bra senast men då mötte hon hästar som Hossiana Boko och Mellby Harrissa, den här gången står några av de bästa stona i landet på tillägg och jag tror inte hon håller undan. Detta löser Kevin Oscarsson och rundar allt med Wild Love

Bortglömda hästen

I den avslutande avdelningen sticker två hästar ut streckmässigt. Går man utanför dom då rensar det riktigt bra och jag har hittat en häst som är streckad på en procent och måste med om man inte tar ställning för någon av de betrodda. Det är Jim Oscarssons 9 Mr Perfection som visat uppåtform på slutet, senast avslutade han bra som tvåa bakom Hawk Cliff och tränare Jim var nöjd med sin häst inför. Han har ett bra utgångsläge då hästarna framför är snabba ut och jag tror man kan komma riktigt bra på det. Blir det lite tempo och det löser sig på vägen då är jag inte främmande för att han slår till och rensar enormt i kuponghögen. Går ni inte på någon av de betrodda, glöm absolut inte Mr Perfection i avslutningen.   


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superkusken

Som så många gånger förut så blir världens bästa kusk Björn Goop nyckelkusken på V75. Han kommer till Halmstad med många fina hästar och kör i samtliga sju lopp. Jag har honom som tipsetta i tre av loppen och tror det kan bli en riktigt bra dag för stall Goop. Går igenom hans chanser lite kort här under. 

5 Astronascente Zac (V75-1) är en fin häst som verkligen trivs i ledningen. Han har sex segrar på sju försök i den positionen och är favorit till att sitta där i dag också. Björn Goop i ledningen är svårslaget men jag vill ändå sätta ett litet frågetecken för distansen, han möter även tuffare motstånd och det kan bli tuff öppning som sätter sina spår till slut. Given på lappen.       

2 Take it Easy Tour (V75-2) tycker jag blir överspelad till 18 procent. Senaste insatsen ser bättre ut då fler hästar var sämre den dagen. Spår två i volten är inget plus och jag tror han tappar en del i början. Tar man med många ska han med på kusken men ingen jag slänger mig över.  

3 Nadal Broline (V75-3) blir omgångens största favorit och visst ser det bra ut på förhand. en väldigt tunn gulddivision där Nadal Broline sticker ut meritmässigt men även kapacitetsmässigt. Han gjorde första starten efter uppehåll senast och var godkänd och såg fin ut. Borde gå framåt med loppet i kroppen och skulle han vara tidigt framme i täten kan jag se att han övertar ledningen och då är loppet över. Han kan även vinna tunga vägen och ska ses med bra chans. Det jag kan hitta som minus är att han inte är lika fräsch, man får se värmningen och höra sista snacket innan man tar ställning.  

11 Laleh Pellini (V75-4) är min tipsetta i ett lopp där ”alla” kommer gå på skrikhästen 5 Nouba Mom. Visst var hon bra senast men första gången i voltstart och ett treåring sto är inget jag går på. Jag tycker Laleh Pellini till dessa procent är mycket intressantare. Hon hamnade åt råttorna senast och den starten är bra att glömma. Springspår den här gången och skulle Björn Goop pricka starten kan hon vara först framme av hästarna på tillägg. Strular det för favoriten tror jag Björn körs sig till ledningen, strular inte favoriten blir det en match mellan dessa två där jag tror mer på Laleh Pellini. En spelvärd spik om man vågar. 

1 Bear Hope (V75-5) har inte visat någon toppform på slutet. Har ett bra utgångsläge för en bra resa och plockar man med några då åker han med på kupongen. 

9 Alexi Quick (V75-6) har gjort merparten av sina starter bakom bilen. Dock känns springspåret intressant den här gången och det är en häst som har kapacitet. Tror hon får svårt att stå emot min spik men bakom den kan hon vara en kantboll man plockar med.

5 Zap di Girifalco (V75-7) är det bra rapporter på och det är min tipsetta. Han kommer från två lite sämre insatser men jag tror inte Björn Goop tar ut honom om det inte varit bra hemma. Han visade senast att han kan öppna och från ett spår mitt i banan är han min spetsfavorit. I ledningen är han hästen att slå och tar man ställning för någon i avslutningen är det honom jag förordar. Garderar ni så får ni inte glömma mitt drag.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 9 Quantum Roc (V75-1) som ska utrustas med rycktussar för första gången. En mycket intressant ändring på en stor häst som kan ge ruggig effekt. Hästen har varit bra på slutet och Hanna Lähdekorpi har bra form på stallet, blir det körning bjuds han in och ska räknas mycket tidigt i inledningen.  


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]