Profilen klar – blir ny sportchef på förbundet

Robert Karlsson tar över efter Petter Johansson

Robert Karlsson blir ny sportchef på Svensk Travsport.
Robert Karlsson blir ny sportchef på Svensk Travsport.

Travprofilen Robert Karlsson är klar som ny sportchef på Svensk Travsport.

Det meddelade förbundet under måndagen.

– Vi får aldrig bli bekväma och nöjda, säger den nye sportchefen i ett pressmeddelande.

Efter sju år på posten som sportchef på Svensk Travsport lämnar Petter Johansson sin tjänst för att gå vidare till spelbolaget ATG.

Under måndagen offentliggjorde förbundet ersättaren: travprofilen från Umåker: Robert ”Stora Norrland” Karlsson.

– Rekryteringen av en ny sportchef har varit en väldigt omfattande process där vi verkligen tagit oss tid att se över olika kandidater. Det är också en mycket viktig roll för den svenska travsporten och då krävdes ett gediget förarbete. Jag är väldigt glad över att få in Robert i den här rollen då han kombinerar kunskap om och passion för travsporten med ledaregenskaper och god erfarenhet från näringslivet, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

”Byggt upp stort förtroende”

Robert Karlsson har under två sejourer arbetat som vd på Umåker i Umeå. Han har även varit generalsekreterare för hästägarföreningen RST samt olika vd-roller inom näringslivet.

– Robert Karlsson har byggt upp ett stort förtroende i trav-Sverige genom sina olika roller genom åren. Det ger honom en möjlighet att ta sig an travsportens utmaningar och möjligheter på ett mycket insiktsfullt sätt. Han kommer självklart att få en nyckelroll i många olika frågor framåt och kommer arbeta nära såväl banor som aktiva, säger Maria Croon.

”Lockande möjlighet”

Han kommer tillträda tjänsten under hösten och kommer använda sommaren till att åka runt till de svenska travbanorna för att träffa aktiva och personalen på banorna.

– Efter många år inom travsporten är det en lockande möjlighet att ta mig an den här utmaningen. Jag brinner för travet och hoppas och tror att jag kan vara en bidragande del i den utveckling av Svensk Travsport som nu pågår, säger Robert Karlsson och fortsätter:

– Vi har en härlig travsport med underbara hästar i vårt land, men samtidigt får vi aldrig bli bekväma och nöjda. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med hela trav-Sverige, alla banor och alla aktiva, för att gemensamt sätta ut nya målflaggor att springa mot, säger Robert Karlsson.

Robert Karlsson kommer även ingå i Svensk Travsports ledningsgrupp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln