V75

Tog 33:e segern på V75: ”Vilken häst”

Av: 

Trav365

On Track Piraten vid segern på Rommetravet under måndagskvällen.

Foto: TR Bild

TRAV

Det var meningen att han skulle sluta tävla vid årsskiftet. 
Men On Track Piraten visar sannerligen inga ålderskrämpor. 
Den tolvårige kämpen vann Super Lights lopp för fjärde gången och tog seger nummer 33 på V75.
Därmed har stjärnhästen vunnit lopp tio år i rad och nu blir det fortsättning på tävlingsbanan även nästa säsong. 
– Vilken häst, utbrast en rörd tränare Hans R Strömberg.

V75 avgjordes på Rommetravet under måndagskvällen där regnet vräkte ner. Men i högsta klassen var det en prestation som värmde i ruskvädret. Där visade världens bästa dalahäst On Track Piraten att han fortfarande tycker om att tävla. I säsongens elfte timme slog han till och tog sin första seger för i år och totalt nummer 47 i stjärnhästens fantastiska karriär. Därmed har han även vunnit lopp under tio säsonger i följd. Det var i Super Lights lopp som On Track Piraten var favorit tillsammans med Magnus A Djuse. Hästen togs upp direkt från spår sju bakom bilen och fick en avvaktande resa sist i fältet i fjärde par utvändigt över den långa distansen 2640 meter. När Djuse lyfte ut On Track Piraten till anfall sjuhundra meter kvar bet det bra. Han fick tugga utan rygg ute i spåren resten av loppet men hade inga problem att avväpna ledande Västerbo Grosbois mitt på upploppet. On Track Piraten avslutade storstilat till en bekväm seger och lade ytterligare 100 000 kronor till sina snart 19 miljoner kronor i intjänade pengar. Vid sidan av banan stod en rörd tränare Hans R Strömberg och förundrades över sin ögonsten.
– Vilken häst, det är helt fantastiskt, sa Hans R Strömberg.
Det var tidigare meningen att det här var sista året för ”Piraten” på tävlingsbanorna, men efter att Svensk Travsport ändrat reglerna har hästarna nu chansen att tävla tre år till.
– Det var lite kärvt i våras när han var sjuk men nu är han så fräsch och fin. Det skulle egentligen ha varit sista starten det här eftersom han blir 13 år nu på fredag. Han har känts fin under sommaren och jag har sett på honom att han skulle komma tillbaka, fortsatte Rättviks-tränaren.

Djuse imponerad: ”Kopplade greppet på skallen”

Även segerkusken Magnus A Djuse var imponerad över On Track Piraten.
– Det var lite oroväckande att vi fick gå först i tredjespår även om han kändes stark när jag lyfte ut honom. Han kämpade hela vägen och kopplade greppet på skallen. Det är jättekul att han har kommit tillbaka och det är en fantastisk häst. Det är otroligt kul att köra honom, han lägger sån mark under sig. Han kommer säkert att vinna fler lopp i vinter, sa Magnus A Djuse.

Uppvisning av överlägsen Chapuy

V75 inleddes med en uppvisning av favoriten Chapuy. Åke Lindbloms startkatapult blåste till ledningen från spår åtta bakom bilen och fick köra i moderat tempo, 1.14,5 första varvet. Redan i slutsvängen hade Chapuy lämnat sina konkurrenter och över upploppet handlade det om ren och skär uppvisning. Hästen återkom efter ett par månader frånvaro men visade ingen ringrost när han utklassade motståndet och vann överlägset. Tränaren Åke Lindblom bjöd på segergest när mållinjen passerades.

En kvarts miljon till Gorm i kallblodsloppet

Favoriten I V75-2, Let’s Go Ernie, kom bra fram från sina dubbla tillägg och Nicklas Westerholm hittade andra par utvändigt. I sista sväng satt han och bevakade fältet och över upploppet gick Let’s Go Ernie ifrån till sin andra raka seger för sin tränare.
I finalen i STL Kallblodsdivisionen, blev det seger för Svante Båth-tränade Gorm, körd av Ulf Ohlsson. Förstapriset var hela 250 000 till hästen som övertog ledningen efter sjuhundra meter och sedan spatserade undan i säker stil till slut.

Favoritsegrar från ledningen

Favoritsegrar blev det i de två nästföljande avdelningarna, när Global Agency vann V75-5 för Magnus A Djuse, som därmed tog en dubbelseger när han styrde in den av broder Mattias-tränade hästen till en seger från ledningen, och i V75-6 använde sig Jorma Kontio av samma segerrecept bakom Katja Melkko-tränade Essie Gonzales som fick bestämma i mycket lugnt tempo i täten och vann lätt.
I V75-avslutningen tråcklade sig Oskar J Andersson loss med Red Hot Roadster ifrån rygg på ledaren och gled ut i andraspår i sista sväng. Mellan hästar kom Red Hot Roadster fram den sista biten och vann knappt, före favoriten Jacoby Keeper som gick ett mycket starkt slutvarv i spåren. Tränare till Red Hot Roadster är Romme-amatören Emma-Sara Sjöberg som fick se sin häst ta fjärde raka segern.
Det var favoritbetonad på V75 där sju rätt gav 1747 kronor. Sex rätt betalade 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed späs multijackpoten till Winter Burst-finalen under nyårsaftonen på Axevalla på med ytterligare medel i sjurättspotten. 82 miljoner kronor väntar i potten för sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal75

Publisert:

LÄS VIDARE

Resultat: Så gick det på V75 – rätta era rader

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Romme

Trav