Mejla

Micke Nybrink

”Är en riktig slugger – jag stormvarnar”

Nybrinks V75-analys till Örebro • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 1 maj

Pacific Face streckas i V75-7.
Pacific Face streckas i V75-7.

TRAV

Nej, jag får inget pris för genialitet.

Inga ryggdunkar för unika tankar och fräcka drag.

Möjligen blir det raka motsatsen. Fattar det.

Ibland får man bita ihop och ta på sig favoritkepsen.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


V75-1: Örebro, kort upplopp (175 meter), voltstart och det ser ut som Surf’n Turf till spets och sen ska han slås. Senast vann han efter en snabb öppning en rykande sista 500. Får han ett par smällar på vägen tror jag att Eddy West blixtrar ner allt.

Eddy är härlig att se. Få hästar har det trycket i spurten, det liksom bara smäller till. Se gärna senaste loppet. Så där bra är han när han har en bra dag men när han hetsar upp sig är det kört. Omstarter är troligen ingen plusfaktor.

V75-2: Fartfantomen Seismic Wave möter i stort sett sig själv och om han bara har en gnutta form är loppet över. Timo Nurmos ligger inte det minsta lågt, tvärtom, hästen är redo att prestera direkt. Det är inte helt omöjligt att han kvalar in till Elitloppet, kanske inte redan nu men som någon av de sent inbjudna.

Men att det är spets och slut här behöver vi väl inte debattera?

Självklart att gardera

V75-3: Svårt stolopp, även om Zante Grif avslutade snabbast av alla över upploppet senast; då menar jag under hela V75-dagen i Halmstad. Givet tips men lika självklart att gardera.

Global Black Money gillar jag och visst måste Global Benefit tas på allvar med spetsläge och första barfota? Pappajonnys Ilse jagar jag. Hon fick inte chansen senast efter att ha öppnat söligt och hamnat i kön.

V75-4: Tre hästar är troligen mycket bättre än resten, Halo Am, Max Håleryd och Versace Face kommer från starka prestationer. Halo joggade förbi, Max lekte med motståndet från spets och Versace höll tappert i dödens, knappt slagen.

Tar även med skrällen Air Space som flög fram efter galopp senast. Se gärna hans upplopp.

V75-5: Hur bra är Chiru? Bra fråga men låt mig gissa på att Silverdivisionen inte ligger så långt borta. Nu startar han i Klass I. Han var ohyggligt bra senast, drog hårt över lång distans och vann med halva upploppet. Snabb ut är han också, dödens i värsta fall? Taget. Spik.

Ska vässa klorna

V75-6: Kul duell i högsta klassen där Very Kronos genrepar inför Paralympiatravet som körs nästa vecka. Årsdebuten var femstjärnig och här ska han vässa klorna. Om Adielsson trycker av honom kan han öppna fort, ni minns väl hur det såg ut på Hagmyren i somras. Men då kom också en galopp efter 300 meter.

Sorbet öppnade 1.02,8 första 200 när han hade innerspår bakom bilen i Gävle i guldfinalen i maj 2019. Han höll spets mot Pastore Bob som hade fjärdespår. Sen vann Sorbet loppet på 1.10,2 och gick rakt in i Elitloppet. Jag tror att han kan göra om den insatsen. Kihlström är för djäklig på att gasa från spår ett bakom bilen. Ingen slår honom på fingrarna från det spåret. Ingen.

V75-7: Tre varv och jättekul. Moni Viking är förstås glödhet, insatserna i Frankrike i vinter är riktigt bra. Ivory di Quattro är också väldigt tidig, liksom Pacific Face. Missa inte honom. Det här kan bli hans livs största seger.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 14 Pacific Face (Örebro, V75-7)

Underbar slugger. Gillar läget. Stormvarning.


2. 10 Eddy West (Örebro, V75-1)

Fruktansvärd i spurten när det klaffar. Draget.


3. 6 Air Space (Örebro, V75-4)

Påkörd senast, reparerade strålande. Rolig rysare.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10-6-3-5-8-11 (res 2-12)

V75-2: 6 Seismic Wave (res 7-3)

V75-3: 8-1-2-11-12-10-15-13 (res 4-6)

V75-4: 9-12-10-6 (res 3-5)

V75-5: 7 Chiru (res 5-6)

V75-6: 1-5 (res 3-4)

V75-7: 10-9-14-12-13-6 (res 1-5)

2 304 rader/1 152 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Bättre form nu – är en given spik på V75”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink