”Vi är i chock – händer det här verkligen oss”

Paret vann 7,5 miljoner på V75: ”Vi är miljonärer, vi är miljonärer”

Anna-Lena Andersson och Peter Mjörnestrand har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin.

Av en slump lämnade samboparet in en V75-kupong för 108 kronor i lördags.

De fick alla rätt och belönades med 7,5 miljoner.

– Jag vrålade, hoppade och skuttade i vardagsrummet, säger 53-åriga, Anna-Lena Andersson, till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från Mantorpstravet, en omgång som innehöll en jackpott på 51 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då det hade regnat och temperaturen visade många plusgrader blev banan tung och det var bäddat för skrällfest på det stora streckspelet – och det var precis vad som skedde.

Efter fem körda avdelningar hade tvåprocentaren Evaluate (V75–3) och Beartime (V75–5) varit starkt bidragande till att värdet redan var uppe i 91 163 kronor.

Av de totalt 1 544 572 inlämnade systemen denna lördag återstod bara 567,3 stycken.

”Helt galet”

Paret Anna-Lena Andersson och Peter Mjörnestrand från Vara hade lämnat in en V75-kupong för 108 kronor och hoppet levde ännu med två avdelningar kvar.

– Det var helt galet. Vi satte på tv:n efter två körda avdelningar och märkte då att vi var kvar. Efter det satt vi klistrade framför sändningen hela kvällen och följde allt. Efter fem avdelningar blev det riktigt spännande. Vi sa att nu får vi säkert tillbaka den hundring vi satsade åtminstone, säger Anna-Lena till Trav365.

”En slump att vi spelade”

Men dramatiken hade bara börjat för det medelålders paret.

I V75–6 chockades det stora spelarkollektivet när superskrällen och nästintill ospelade Elle Vild vann – streckad på 0,69 procent av de inlämnade kupongerna.

Anna-Lena och Peter hade tre hästar på sin lapp och av någon anledning var just vinnaren en av dessa.

– Vi hade ingen aning om att det var en sådan överraskning. Men när vi insåg att hästen vunnit och att vi hade den på kupongen blev vi chockade. På tv:n undrade de om det fanns några system kvar och då satt vi ju med ett. Att vi fick med Elle Vild berodde på att jag läste i Aftonbladet strax innan V75 skulle starta, att det är viktigt att vara med långt framme på Mantorp, därför tog jag många hästar med låga startnummer, säger den nyblivna miljonären och berättar vidare om deras system:

– Det var av en slump att vi överhuvudtaget spelade. Jag sa till Peter när klockan var 15.40 att det är jackpott i dag på V75, kanske ska vi spela en rad? Han sa då till mig att han inte hade någon koll och att i så fall fick jag ut hästarna vilket jag gjorde. Vi spelar inte så ofta, bara några gånger per år men vi vill gärna vara med ibland för att ha chansen att någon gång vinna.

Superskrällen Elle Vild vann V75–6 på Mantorp med Peter Ådefors i sulkyn.
Superskrällen Elle Vild vann V75–6 på Mantorp med Peter Ådefors i sulkyn.

Spiken galopperade: ”Nej, nej”

Inför den avslutande avdelningen på Mantorp (V75–7) var värdet skyhögt – men den exakta siffran kunde inte redovisas på grund av säkerhetsskäl.

Dramatiken och spänningen hemma i Peters och Anna-Lenas vardagsrum gick att ta på.

De hade bara en häst kvar på sin kupong, då de spikat den stora favoriten Maestro Crowe med kusken Johan Untersteiner

Men hoppet ersattes omgående med en stor besvikelse då hästen galopperade både en och två gånger i loppet.

– Nej, nej sa vi direkt, nu får vi nöja oss med sex rätt. Men han kom igen men galopperade på nytt. Han travade inte rent heller så vi trodde naturligtvis att det var helt kört. Men han kom tillbaka på något sätt och lyckades vinna. Efteråt fick vi förmånen att också prata med kusken. Han sa att han inte givit upp trots galopperna, säger 60-årige Peter Mjörnestrand till Trav365.

Paret smygfilmades: ”Var i ett rus”

När utdelningen presenterades i direktsändning på TV4 kunde paret knappt tro att det var sant. De hade vunnit 7,4 miljoner och var både förvirrade, chockade och i eufori – något som dessutom smygfilmades av Anna-Lenas dotter.

– Min dotter var hemma och fick med allt på filmen när det gick upp för oss vad utdelningen blev. Jag vrålade, hoppade och skuttade framför tv:n. Jag skrek vi är miljonärer, vi är miljonärer. Det var helt galet och jag var liksom i ett rus.

Peter var betydligt lugnare än sin sambo.

– Jag satt mest och tittade på när Anna-Lena hoppade. Vi reagerade olika, jag satt mest still och försökte ta in vad som hände, säger han.

Sjuorna betalade denna lördag 7 389 371 kronor och med femmor och sexor inräknade blev den totala vinsten för paret 7 497 087 kronor.

Systemskaparen Anna-Lena har haft svårt att ta in vad som hänt.

– Det är svårt och vi båda två har haft svårt att sova de här nätterna sedan i lördags. Ofta brukar man ju ligga sömnlös om det finns problem men nu var det tvärtom. Det har varit omtumlande och jag tror hjärnan behöver smälta detta mer.

”Haft det tufft i pandemin”

Anna-Lena och Peter är musiker och har blivit hårt drabbade av pandemin.

Därför kom vinsten som en skänk från ovan.

– Det är så många ingredienser i den här vinsten. Dels att vi bara spelade för 108 kronor och även att vi haft det riktigt tufft ekonomiskt den här tiden. Jag har inte kunnat ta ut någon lön på ett år och Anna-Lena har jobbat i kyrkan som kantor för att vi ska få in en del pengar. Vi har alltid trott att det här händer bara andra men nu hände det oss, säger Peter.

Har ni hunnit fira något?

– Ja, vi har druckit champagne och vår dotter lagade middag åt oss i lördags. Vi hade ju tänkt se på Melodifestivalen då vi är i den branschen men det gick knappt. Vi får titta på reprisen vid ett annat tillfälle.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Vi har länge haft en dröm att köpa en större båt så barnen kan följa med och nu kan vi börja titta efter en. När pandemin släpper vill vi gärna resa och detta innebär att vi kan börja njuta av livet ännu mer.

Fem av de sju vinnande systemen var filspel.

Sex av sju system lämnades in via atg.se.

Ett av de vinnande systemen lämnades in hos Stora Coop Stuvsta i Huddinge. Den spelare satsade 810 kronor, använde sig av en spik och vann drygt 7,5 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!