”Behöver inte ha full form för att vinna...”

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 11 maj

Laradja Vrithout tippas i V86–1.
Laradja Vrithout tippas i V86–1.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens Xpress-omgång som delas mellan Jägersro och Solvalla den 11 maj.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Spelar en komb i V86-1, vi tror att Grandfather Bill kan hålla rygg på Laradja Vritjhout. 2–1 alltså.

Spiken

2 Laradja Vrijthout (V86-1) har den typen av uppgift som innebär att han inte ens ska behöva vara i full form för att kunna hemföra detta. Tillsammans med 7 Piemonte (V86-5) lär han bli spik på de flestas system. Vi garderar inte heller någon av de här två hästarna.

Luringen

När 6 Capital Gain C.C. (V86-4) fungerar är han rätt duglig. Galopprisk, men spetschans felfri?

Tänk på att …

… det här är tredje gången i rad som Jeans’n Passion (V86-3) dragit femtespår på tillägg i voltstart. Hon har klarat startmomentet utan några som helst problem de två föregående gångerna.

… såväl Hollywood Story som Indy Lane (V86-8) ska gå med jänkarvagn för första gången. Så är det i alla fall anmält på båda hästarna.

Tränarligan

1) Mattias Djuse, 20 segrar

2) Timo Nurmos, 15

3) Roger Walmann, 13

4) Claes Sjöström, 11

5) Jörgen Westholm, 10

Stora systemet

Avd 1: 2 Laradja Vrijthout (1–5)

Avd 2: 9–2–6–1–3 (7–4)

Avd 3: 1–6–9–4–10–11 (8–7)

Avd 4: 2–9–5–3–6–1–4–7 (2–9)

Avd 5: 7 Pimeonte (9–2)

Avd 6: 7–8–2–6–5 (3–4)

Avd 7: 5–6–1–2–10 (9–4)

Avd 8: 3 Hollywood Story (4–10)

6 000 rader/1 500 kr

Lilla systemet

Avd 1: 2 Laradja Vrijthout (1–5)

Avd 2: 9–2 (6–1)

Avd 3: 1–6–9 (4–10)

Avd 4: 2–9–5 (3–6)

Avd 5: 7 Pimeonte (9–2)

Avd 6: 7–8 (2–6)

Avd 7: 5–6–1–2–10 (9–4)

Avd 8: 3 Hollywood Story (4–10)

180 rader/45 kr

Chanssystemet

Avd 1: 2 Laradja Vrijthout (1–5)

Avd 2: 9–2 (6–1)

Avd 3: 1–6 (9–4)

Avd 4: 2–9–5 (3–6)

Avd 5: 7–9–2 (10–4)

Avd 6: 7–8–2–6–5 (3–4)

Avd 7: 5–6–1 (2–10)

Avd 8: 3–4–10–11 (1–5)

2 160 rader/540 kr

DD-systemet

DD-1: 5–6–1

DD-2: 3–4–10–11


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Vi konstaterar att inte ett enda lopp är fullt den här V86-omgången. Det är inte utan att man ser fram emot vad som skall komma ut av den omläggning av tävlingsschemat som diskuteras inför 2023. 


Tipsettan

Laradja Vrijthout ska gå med skor den här gången. På pappret är det ett minus, men vi är inte oroliga eftersom han gått bra med skor tidigare. Däremot oroar det en liten aning att han varit struken inför en tilltänkt start 9 april. Säkert återhämtad efter det, däremot blir det lite långt mellan starterna. Ändå är vi på det hela taget inte speciellt ängsliga inför att spika Laradja Vrijthout – det här loppet leder han från start till mål.


Motbud

Grandfather Bill rankas upp från innerspåret trots att han inte startat sedan slutet av oktober. Men läget borgar för en snäll resa och därmed en fin placering. Taxi Out har full form men är nog lite beroende av att tempot hålls uppe samtidigt som han själv slipper att vara den som gör grovjobbet.


Skrällbud

Quantum Roc bör få en fin ryggresa. Lite ojämn senaste tiden, men när och om han är bra duger han gott mot de flesta här.


Spetsbud

Laradja Vrijthout.


! Statistikvinnaren

Laradja Vrijthout.

Vår rankning

2 Laradja Vrijthout

1 Grandfather Bill

5 Taxi Out

3 Quantum Roc

7 Red Mile Brodde

8 Champions Peak

6 Julia Pellini

9 Vegan Face

4 Let it Happen

V86–2


Loppet

Vi streckar en kvintett men är beredda på att vi får leva med att någon av favoriterna infriar favoritskapet.


Tipsettan

Ego Sisu har dokumenterad form. Distansen har han inte hittills bevisat är någon fördel, men vi inbillar oss ändå att han gillar den. Det här ser ut som ett inte alltför tufft lopp för Ego Sisu.


Motbud

Bidensky är mycket svårbedömd. Gjorde bara tre starter i fjol, och galopperade i två av dessa. Årsdebuterar nu efter sju månaders vila. Normalt sett skulle vi skriva: ”Lär behöva lopp”. Och så kan det mycket väl vara, men konstellationen Redén/Kihlström har vi alltid respekt för – det har väl alla spelare? Ready Trophy gör det vettigt, rankas främst upp på läget. Pewdiepie övertygade inte i årsdebuten och är fortsatt svårbedömd, men normalt sett duger han i klassen när/om han är i form. 


Skrällbud

Digital Ocean har form och är startsnabb.


Spetsbud

Digital Ocean är bevisat startsnabb, men vill nog ha en ryggresa på distansen. Capital Gain C.C. har haft problem med voltstart. Skulle han trampa iväg felfritt bör han också kunna öppna bra. Kan nog också tänka sig att prova i ledningen i så fall. Men vi får säga att spetsstriden känns oviss.


! Statistikvinnaren

Ego Sisu.

Vår rankning

9 Ego Sisu

2 Bidensky

6 Capital Gain C.C.

1 Ready Trophy

3 Pewdiepie

7 Digital Ocean

4 Air Space

10 Kosgi

8 Pomeroll Am

5 Pyrolator

V86–3


Loppet

Roligt stolopp där det blir jakt på ledaren, i alla fall om det är den som vi tror som tar ledningen.


Tipsettan

Från innerspår bör Queen Ligus ha bra chans att hålla spets. Det lilla fältet gynnar tilläggshästarna, men Queen Ligus, i nuvarande form, blir inte lätt att hinna ifatt om hon får bestämma en bit.


Motbud

Don’t be Shy har ett bra spår i och med att hon är travsäker. Vi tycker att hon såg riktigt fin ut i skymundan senast och det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta den här gången då hon inte lär bli fast. Jeans’n Passion höll mycket starkt senast. För tre starter sedan spurtade hon bra i ett lopp som vann av Queen Ligus.


Skrällbud

Listas Tinge Ling var tämligen ospelad i samma lopp som Queen Ligus och Jeans’n Passion senast. Hon blev oplacerad då, men fastnade den gången med rubbet sparat i rygg på en trött häst.


Spetsbud

Queen Ligus. Peak Princess kan tänkas göra ett försök att få överta.


! Statistikvinnaren

I.D.Excellent.

Vår rankning

1 Queen Ligus

6 Don’t be Shy

9 Jeans’n Passion

4 Peak Princess

10 Beidabliks Nubbe

11 Listas Tinge Ling

8 Beware Kronos

7 La Paradeta

2 I.D.Excellent

5 Heroine Darling

3 Cavalleri

V86–4


Loppet

Fint lopp där det är en, två kanske tre hästar som höjer sig. Vi provar dock en nästan-helgardering.


Tipsettan

Alla som såg Cobra i hans Sverigedebut minns honom nog. Om inte kan vi påminna om att det var han som var så oerhört entömd i svängarna att man nog aldrig sett något liknande. Han var onekligen bra som vann – kapaciteten ser det sannerligen inte ut att vara några fel på – men var han egentligen i tävlingsmässigt skick? Han har förmodligen bra chans här också, men vi kan inte spika en häst som visar det uppträdandet – senast var det ju trots allt målfoto att han ens var kvar på banan bitvis.


Motbud

Gambino Brick har lekt sig till seger i båda årets starter. Det här är en tuffare uppgift, men så fin som han ser ut skulle det inte förvåna det minsta om han visar sig vara bäst här också. Ciak Bi tror vi på i och med att han är vår spetsfavorit.


Skrällbud

Med lite tur kan nog Rally Inge hitta ner och få en fin ryggresa. Loppet ser ut att kunna gå undan från start till mål och det gynnar i så fall hästarna som kan
smyga med i draget och slippa göra grovjobbet.


Spetsbud

Många startsnabba. Cobra lär kunna öppna men vi tror mest på Ciak Bi i spetsstriden. Men det grundar vi lite på att de andra, invändiga hästarna, kan tänka sig att släppa. Förutom Cobra då. Men vi tror att Ciak Bi är snabbare i starten.


! Statistikvinnaren

Cobra.

Vår rankning

2 Cobra

9 Gambino Brick

5 Ciak Bi

3 Glen

6 Rally Inge

1 Dreams Happen

4 Swan Hill

7 So Far Away Ås

8 Irma Sisu


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om det här loppet – annat än att Piemonte vinner detta om allt är som det ska med honom. Kommer han bort har Even Steven toppchans, med Arrivederci Face som hetaste utmanare.


Tipsettan

Joakim Lövgren har haft många bra hästar, och många har han talat gott om. Men på Piemonte låter det lite extra bra. Han matchas fortsatt försiktigt, men det betyder nog bara att segerraden kommer att bli längre och längre. Ska man baissa lite är det nog främst baserat på startspåret, som skulle kunna ställa till det. Men vi tror inte att det gör det.


Motbud

Even Steven stod för en stark årsdebut som talar om en fin kommande säsong. Arrivederrci Face leder länge ifall inte någon av 40-hästarna tar ett tidigt
initiativ, för i så fall är det kanske bäst att släppa?


Skrällbud

Love Håleryd har bra grundkunnande. Formen är ett frågetecken, men han är ändå den ende av hästarna utanför de tre främsta som vi ser skulle kunna kanske utmana på allvar. Men då krävs det att formen är förbättrad till den här starten.


Spetsbud

Arrivederci Face.


! Statistikvinnaren

Piemonte.

Vår rankning

7 Piemonte

9 Even Steven

2 Arrivederci Face

10 Love Håleryd

4 Akermann

5 Bastian T.

6 Ironman Pellini

8 R.K.King

3 Far from Over

1 Borups Slåtter

V86–6


Loppet

Inför Meadow Raods lopp kan man förslagsvis ladda upp med att titta på Meadow Roads Elitloppsseger 1985. Vilken fantastisk häst han var.


Tipsettan

Vernissage Grif kunde köra sig till ledningen i snabb öppning i ett lopp hemma i Italien senast, det gick 6,5 första 400. Sedan kunde han hålla undan efter en sån där Alessandro Gocciadoro-drivning som gör att vi inte gillar honom eftersom den, trots skrivna ursäkter och vackra ord, avslöjar att den genuina känslan för hästen verkligen inte finns där. Sägas ska ju dock att det finns gott om exempel på svenska kuskar som så att ta säga tagit seden dit de kommer, men vi gillar ju inte dem heller. Hur som helst: Vernissage Grif, som ju är klar för Elitloppet, var bra senast och kommer att vara bra igen. Däremot kan utgångsläget ställa till det.


Motbud

Beads är enormt uppskruten av sin tränare Frode Hamre, men i regidebuten senast blev det tidig galopp. Det är sånt som kan hända, även rutinerade hästar, och inget vi drar stora växlar på. Vi ska ta snabb revansch och visa hur bra Beads är, ropas det från stallet. Vi ser fram emot det, och med tanke på utgångsläget måste Beads förmodligen vara väldigt bra om han ska mäkta med att vinna. Click Bait bör leda länge. Milliondollarrhyme var senast, med ett lopp i kroppen, ordentligt förbättrad. Snowstorm Hanover får i nuvarande form tas på allvar i de flesta sammanhang.


Skrällbud

Inti Boko är en topphäst som ideligen stoppats upp och därför bara gjort 29 starter vid sju års ålder. Svårbedömd i comebacken. Men ett skrällbud?


Spetsbud

Det vore väl förvånande om Click Bait släpper över sprinterdistans?


! Statistikvinnaren

Vernissage Grif.

Vår rankning

7 Vernissage Grif

8 Beads

2 Click Bait

6 Millindollarrhyme

5 Snowstorm Hanover

3 Inti Boko

4 Chestnut Hill

1 Betting Rebel

V86–7


Loppet

Många fina hästar. Tipsettan har ingen bevisad toppform, det har däremot de främsta motbuden.


Tipsettan

Izzi’s Newport har varit struken efter senaste starten (i vilken han förvisso var bra då han vann enkelt från ledningen) och det kan (bör?) ha påverkat formen negativt. Men han är bra, han har spetsläge och vi är på Jägersro. Därför tippas han.


Motbud

Under Armour är kanske loppets bästa häst för tillfället. Men han kan hamna fel på det från start då han inte är så startsnabb. Hans segerchans beror nog i slutändan på vad som händer från start. Men ett bra lopp kommer han absolut att göra. Stenson ser väldigt fin ut. Får normalt sett svårt att hålla ledningen, men ska för första gången gå med jänkarvagn, vilket kan vara den extraväxel som behövs för att han ändå ska kunna hålla ledningen. Stenson ser mycket fin ut och ska nog räknas oavsett om han håller spets eller inte.


Skrällbud

Vid överpace kan Encore Cloc bli farlig.


Spetsbud

Playit Flax är snabb ut men kan nog tänka sig rygg på Izzi’s Newport. Manual Flight är en startraket, men hur resonerar man med honom i comebacken efter en misslyckad fjolårssäsong? Snällt upplägg, gissar vi.


! Statistikvinnaren

Izzi’s Newport.

Vår rankning

5 Izzi’s Newport

6 Under Armour

1 Stenson

2 Adorni Grif

10 C.You Again

9 Cody

4 Encore Cloc

3 Playit Flax

7 Manual Flight

8 Havbergs Viking

V86–8


Loppet

Räcker med fyra streck om man garderar?


Tipsettan

Hollywood Story borde visat mer för att vara spik. Men ett system ska byggas och med dessa förutsättningar ser det intressant ut. Har spetsläge, ska gå barfota och med jänkarvagn för första gången. Om det sedan hjälper för att klara distansen återstår att se – för det är hästens distansförmåga vi är oroliga för. Är han en sprinter eller klarar han medeldistans också? 


Motbud

Indy Lane gjorde ett bra lopp i comebacken för nio dagar sedan. Ifall han skulle nå ledningen är han svårslagen. Västerbo Pokerface gör intressant comeback efter nästan 16 månaders vila. Han såg kraftfull ut i kvalloppet för en dryg månad sedan och med ytterligare träning innanför västen kanske han är redo direkt?


Skrällbud

Tale of Jacks rensar i alla fall lite. Han är fortsatt i form.


Spetsbud

Counterfeightr och Smokey Herman är nog nöjda med att ha rygg på såväl Hollywood Story som Indy Lane, beroende på vem av dem som är snabbast.
I den inbördes striden bör det vara fördel Hollywood Story i kraft av det invändiga spåret.


! Statistikvinnaren

Västerbo Pokerface.

Vår rankning

3 Hollywood Story

4 Indy Lane

10 Västerbo Pokerface

11 Tale of Jacks

1 Countefeightr

5 Minnestads Ecuador

7 Zinco Jet

9 Balotelli Crown

2 Smokey Herman

8 Fonda Boko

6 Quite Windy


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdagens V86. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln