Grand Slam 75-tips

”Ska jogga hem det här loppet i sömnen”

Carlssons GS75-tips söndagen den 28 november

Av: 

Michael Carlsson

GS75-tipsen till Bergsåker.
GS75-tipsen till Bergsåker.

TRAV

Bergsåker är värd för Grand Slam 75 i eftermiddag.

Trots att vi har en megafavorit i Disco Volante så kan det bli finfin utdelning då flera av de andra loppen är vidöppna på förhand.

Stefan ”Tarzan” Melander lämnar positiva rapporter på Disco Volante efter debaclet senast med omstarten. 

Ska normalt bara jogga hem det här loppet.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]GS75-1

Lurig inledning med flera startsnabba hästar som jagar ledningen i det här sprinterloppet. Secondary Stall har tre lopp i kroppen efter att ha varit borta i över ett år från tävlingsbanan. Han har gjort bra prestationer utan att få vinna men nu kan toppformen närma sig och en seger komma när som helst. Höll bra senast efter att ha fått press i ledningen efter en tuff väg fram dit. Öppnar bra men har snabba konkurrenter invändigt om sig. Rezorb Hangover kommer från seger och har nog chans att vinna igen om han skulle få spets. Men det är som sagt flera startsnabba i det här loppet vilket kan ge en stökig inledning. Love Of Mine har visat finfin form i de senaste starterna och gick bra efter galopp senast. Är inte att lita på men felfri är hon snabb iväg.

GS75-2

Vestpol Loke är huvudet högre än sina konkurrenter här. Visst, hästen är inte helt att lita på och har galopperat en del, men i de senaste starterna har han skött sig bra och visat finfin form. Det har blivit två segrar och en målfototorsk (näst senast) på de tre senaste starterna. Senast fick han en dryg inledning via tredjespår i ett halvvarv fram till ledningen. Sedan gled han enkelt undan till slut och vann med krafter kvar. Han möter liknande konkurrenter här och blir normalt mycket svårstoppad. Ulf Ohlsson kan nog köra som han vill, offensivt direkt, och sedan blir det ledningen efter en bit. Därefter torde det vara slut eftersom det är tveksamheter på flera av konkurrenterna.

GS75-3

Öppet lärlingslopp för amatörer och lärlingar. Ztinas Blaze är inte att lita på och galopperade dubbelt senast. Vann för tre starter sedan och står intressant till här med innerspår på startvolten. Visade bra fart mellan galopperna senast och har ett spännande spetsläge här. Från ledningen kan det räcka långt. Arizona Dream imponerade vid segern för tre starter sedan. Gången efter det gjorde han också ett bra lopp efter att ha fått göra en del jobb själv ute i spåren på slutvarvet. Senast ebbade speeden ut lite över upploppet efter att han gått fort på sista bortre långsidan. Gick med skor då men är nu anmäld barfota runt om igen precis som i tidigare starter. Domino Brick har varit ute och mött bra hästar och fick luckan för sent senast. Är en av många tänkbara i ett öppet lopp.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-4

Disco Volante ska ju normalt bara vinna ett sådant här lopp om han är vid sunda vätskor. Han tävlar i en klass för sig och torde anföra det här från start till mål utan att behöva förta sig. Senast blev det ju som bekant helt galet fel när han fick lägga en rejäl speed i sexhundra meter innan man blåste av loppet. Han var sedan rejält mör tidigt i den giltiga starten och man får bara glömma det loppet. Jag pratade med Stefan Melander under veckan som berättade att hästen i alla fall inte tagit någon skada utav det loppet och har känts pigg och fin i jobben efteråt. Näst senast spurtade Disco Volante bra som tvåa bakom Brother Bill och visade då att han är på gång igen mot den fina vinterformen som tidigare år. Den enda brasklappen som ”Tarzan” flikade in är om det blir regntung och kladdig bana. Men enligt väderprognosen ska det vara ett par minusgrader och uppehållsväder i Sundsvall under söndagen så det torde bli en perfekt bana för Disco Volante. Spets och slut.

GS75-5

Två hästar höjer sig klart över mängden i det här långloppet. No Limit Express jagar fjärde raka segern och kommer från en övertygande insats från dödens senast. Han är obesegrad felfri efter sex starter och Oscar Berglund säger att hästen är stark och har vunnit med krafter kvar. Därför torde den långa distansen gå bra och han kan öppna så det är inte omöjligt med ledningen. Hursomhelst en spännande häst som torde ha en bra chans här. Det enda(?) motbudet är nog Easter Dream som har vunnit tre lopp på fem starter hos Robert Bergh. Hon har fått tuffa lopp i de två senaste starterna och senast var hon slagen tidigt. Har inte visat någon startsnabbhet så frågan är var hon hamnar från innerspåret. Är anmäld barfota runt om för första gången, men oklart hur det blir med balansen.

GS75-6

Thelma M.M. har ett bra utgångsläge med innerspår och bara tre hästar på startvolten. Hon är snabb ut och har chansen att leda runt om, bara hon håller sig lugn. Hästen fullföljde bra efter galopp senast och är i fin form enligt Tomas Pettersson. Miss Silver står annars perfekt inne penningmässigt i det här loppet och övertygade vid segern senast då hon rundade fältet och vann från fjärde par utvändigt. Bowling El Mar skrällvann i V75 för tre starter sedan och senast kom hon aldrig in i loppet riktigt. Räknas tidigt här liksom Ies Juvel som har bra form och ofta avslutar bra, samt Qeen Roc som höll bra från dödens senast.

GS75-7

Iceland Radio har tänt till rejält i sin nya regi hos Hanna Forslin och varit kanonfin. Näst senat var hon kraftigt uppanmäld när hon mötte elithästar, men spurtade in på en andraplats bakom Don Fanucci Zet. Slog då en så pass bra häst som gulddivisionsvinnaren Click Bait…Senast blev det seger från ledningen på en krävande bana så toppformen sitter där verkligen. Kan runda samtliga med lite klaff. Mellby Ironman har annars normalt en bra uppgift här. Han kliver ner i klass då han är van att tävla i V75 där han har blivit härdad och även vunnit. Det var för tre starter sedan då han ledde runt om i Bollnäs. Senast var han trea i V75 i Skellefteå men har varit struken för hälta efteråt och formen är såklart lite svårbedömd. Är annars snabb iväg och måste trots uppehållet vara ett tidigt bud i ett sådant här lopp.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Söndagens bästa tips

2 Disco Volante (GS75-4)

Vinner normalt det här loppet i sömnen.

7 Ies Juvel (GS75-6)

Fick ej chansen i V75 näst senast. Vass spurt senast. Kan slå till nu.

3 Helios Di Quattro (GS75-7)

Fast med rubbet i V75 senast. Målfotoslagen som tvåa gången innan. Dags nu från ett fint läge? Bortglömd.

Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 5–2–4–7–3–1–10 (9–6)

GS75-2: 7 Vestpol Loke (10–6)

GS75-3: 8–1–4–13–12–11 (3–10)

GS75-4: 2 Disco Volante (5–7)

GS75-5: 3–1 (2–7)

GS75-6: 4–5–1–7–8 (11–9)

GS75-7: 10–6–2–4–3 (9–7)

2 100 rader/2 100 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75-tips

Trav

Hästar