Tycker du om open stretch?

TRAV

Läs hela chatten med Örjan Kihlström

Moderator säger: Då börjar chatten med Örjan.

ni säger: Hej. Vad heter din häst?

Örjan Kihlström säger: Jag har en ettåring efter From Above och en häst som är född i år också den efter From Above. Det är lite spännande, speciellt eftersom Frome Above börjat bra som avelshingst.

säger: open stretch??bra eller dåligt?

Örjan Kihlström säger: Jag tycker absolut inte om det. Framför allt inte i dem stora loppen. Jag kan acceptera dem i mindre lopp. Trots att jag vunnit flera lopp med open stretch är jag emot det. Det gynnar inte dem bra hästarna helt enkelt.

hampus säger: vem är den bästa kusken i swe?, och i så fall varför?

Örjan Kihlström säger: Den frågan vill jag inte svara på. Det finns så många som är så bra.

loppan säger: Jag tycker att du är toppen Örjan. Bäst i Sverige. Vilken är din styrka som travkusk?

Örjan Kihlström säger: Svårt att svara på, kanske lättare för andra att svara på. Men jag har kört mycket lopp, så förhoppningsvis har man slipat bort sina brister.

Anders säger: Vilken är den bästa häst du någonsin kört?

Örjan Kihlström säger: Jag har alltid sagt From Above tidigare, men Maharajah har chans att bli det. Det är väl dom två jag vill nämna.

Tjena örjan Sveriges bästa taktiska kusk enl mig och andra grattis...bästa spiken i morgon? säger: Vem vinner Hugos? Jaded ska slås i spets? elelr tar Ludde den? vad tror du?

Örjan Kihlström säger: Om Jaded har bra dag så tror jag att vi vinner. Det är nog också bra chans att han tar ledningen. Det finns några snabba utvändigt, men har han en bra dag så hoppas jag hålla ut.

Nicke säger: Vinner sweepå i spets i morgon trots att detta ej är optimalt att gå i front?

Örjan Kihlström säger: Hon visar fin form senast och jag kommer naturligtvis att hålla ledningen. Jag hoppas att hon kanske kan duga i ledningen även om hon är bäst från ryggar.

boffe säger: hej! jag tycker du är sveriges överlägset bästa kusk..kan inte riktigt förstå hur man kan va så lugn..om du tex sitter i ledningen med en häst så bryr du dig inte om dödenshästen ligger en halv längd före dig för du brukar ha mest sparat till slut ändå:) jag går på åby travgymnasium och undrar om du har några bra tips för att bli en hyfsad kusk? mvh boffe

Örjan Kihlström säger: För att bli en hyfsad kusk så ska man nog ha lite anlag. Sen är det mycket träning. Kör mycket häst i träning och förhoppningsvis få chansen att köra lopp. Det är dock inte så lätt för unga killar och tjejer att få chanser. Men det är förutästtningen.

Rickard Hansson säger: Vilken position är "skönast" att vinna från? Spets? Dödens? Fjärde utvändigt? Tredje invändigt?

Örjan Kihlström säger: Ha, ha, jag vet inte om det spelar någon roll, men är man först i mål så är det skönt. Det kanske är skönare att vinna bakifrån för det är oftast svårare.

Trav-Pidda säger: Bästa spiken imorgon?

Örjan Kihlström säger: Jag skulle kanske gissa på Excalibur. Det finns chans att han leder från start till mål.

Christoffer säger: Hejsan Örjan , Om du slutade i trav , Vad skulle du vilja pröva på då ?

Örjan Kihlström säger: Det är svårt att svara på om det inte skulle vara travrelaterat. Jag har aldrig haft andra funderingar. Hade jag varit ung hade jag nog satsat på någon annan sport. Det är väl egentligen trav och idrott som jag varit intresserad av.

Anneli säger: Du har vunnit, Elitloppet, Stochampionatet, Sprintermästaren, Kriteriet osv... Vilket stort lopp känner du att du verkligen saknar? Och vilken häst kan du vinna det med?

Örjan Kihlström säger: Det är väl Prix d´Amerique som är det största. Sen har jag aldrig vunnit Hugo Åbergs. Hoppas att svaret på den frågan inte är så långt borta...

Staketkusken säger: Har du någonsin varit rädd när du kört trav?

Örjan Kihlström säger: Nej, men kanske precis när det händer något och man varit på väg ner i marken. Men man hinner aldrig bli rädd. Man skulle väl egentligen behöva vara det. Men det går så fort.

Tobbe säger: Både du och Johan Untersteiner jobbar åt Walmann, men lite på olika sätt. Är du bra kompis med Johan?

Örjan Kihlström säger: Ja, vi är bra kompisar och har ett bra samarbete.

hampus säger: viklet ät det största oddset du vunnit till?

Örjan Kihlström säger: Det vet jag faktiskt inte. Det är en bra bit över hundra gånger.

arildo säger: når, og hvor begynte du med trav

Örjan Kihlström säger: Min pappa var travtränare på Solvalla, så jag började när jag var liten. Sen började jag när jag gick ut nian. Hade bestämt mig när jag var liten.

Sofie Eriksson säger: När Maharajah vann E3 på Bergsåker ifjol – nästan grät du i vinnarcirklen. Vad är så fantastiskt med honom? Vad gör att du blir så berörd av honom? Han är bäst tycker jag!

Örjan Kihlström säger: Det är en väldigt speciell häst. Han har en otrolig kapacitet och sen har han en speciell inställning. Han vill verkligen springa och försöka göra vad han kan. Det är nog kombinationen. Och just i det loppet fick han ett krångligt lopp och fixade det så galant ändå.

säger: Hur får man tid att umgås med nära och kära när man kör lopp jämt?

Örjan Kihlström säger: Barnen är i skolan när jag är ledig på förmiddagen och sen jobbar jag på kvällen när de är ledig. Man får ta tillvara på tiden helt enkelt.

Kalle säger: Hur tycker du man ska lägga upp taktiken när man ska spela på V75?

Örjan Kihlström säger: Jag är nog fel man. Jag är absolut ingen spelare. Det finns ju utskrivna system, men jag är inte insatt i det.

Digger säger: Har Triton Sund börjat tappa lite form eller funkar han helt enkelt bäst i sverige?

Örjan Kihlström säger: I försöket fattades det nog lite till toppformen. Han kändes bra i finalen, men blev störd i sista sväng. Inte är det fel på formen.

Bert säger: När Colombian Necktie (som du har kört mycket – men inte just i Derbyt) vann Derbyt knappt före Jocose (som du körde) tänkte du något i stil med: "Fan, jag valde fel häst"?

Örjan Kihlström säger: Nej, det gjorde jag inte. Båda hästarna gick bra. Det är små marginaler som avgör sådana där gånger. Så tänkte jag faktiskt inte.

Hej Ã-rjan det var inte likt dig att köra sÃ¥ mot Jörgen Westholm,Du ville naturligtvis vinna men det var inte just. säger: Det var inte likt dig,att köra så mot Jörgen Westholm,jag blev förvånad,Stisse i Sundsvall

Örjan Kihlström säger: Jag brukar försöka köra schyst, sen vart det lite uppförstorat. Gjorde inte så stor sak som det blev av det.

Clas-Göran säger: Hur väl minns du hästarna du kört? Ex) Om du kör en häst – och sedan kör den igen ett halvår senare, minns du hur hästen kändes första gången du körde då?

Örjan Kihlström säger: Det där är rätt så stor skillnad på vilka hästar man kör. De bra hästarna minns man givetvis mer. Och de som inte är speciellt bra kanske har en spoeciell egenskap som gör att man kommer ihåg just den hästen.

Moderator säger: Vi tar två frågor till.

KungTriton säger: Vad tror du om Gidde THs chans? Uppfattar du honom som bäst på den här typen av distanser?

Örjan Kihlström säger: Han går bra på långa distanser. Han har fin form, men det är klart att det är många hästar att ta sig förbi. Det är svårt att runda ett sådant fält. Men hästen är jättefin.

Nicke säger: har du några fina kantbollar eller något du vet som inte jag vet?? hehe

Örjan Kihlström säger: Inget speciellt som ni inte redan vet om. Lark Kronos har bra form, men det är kanske svårt emot. Marshland i ramloppet kan absolut vara med även om han inte har startat på ett tag.

Moderator säger: Tack Örjan och Trav365:s läsare för chatten.

Örjan Kihlström säger: Tack alla läsare för visat intresse och hoppas att ni är några där ute som håller tummarna för mig med Jaded i morgon,