Trav

”Björn Goop hade aldrig blivit diskad”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Jeanette Holmskov var först i mål med sin ögonsten Look For Simoni i lopp tre på Solvalla.

Men efter en lång väntan diskades ekipaget för trängning – ett beslut kusken rasar mot.

– Hade Björn Goop kört som jag gjorde hade de aldrig diskat honom, säger Holmskov till Trav365.

Look For Simoni fick Jeanette Holmskov gratis. Hästen var redo för slakt men Holmskov fick ordning på hästen och under onsdagen var hästen hårt betrodd i det tredje loppet på Solvalla. Holmskov hittade rygg ledaren med sin häst och när luckan uppenbarade sig mitt på upploppet spurtade ekipaget till enkel seger. Måldomarna dröjde länge med resultatet och till slut valde de att diska Holmskovs häst.

Orsak: Trängning.

Ett beslut kusken inte var helt nöjd med.

– Matti Nisonens häst bryter ut lite och då tar jag hans spår, sen går den ner igen och då krokar våra hjul ihop och hans häst galopperar. Jag tycker inte det är någon solklar diskning. Hur många har inte kört som jag gjorde? Men oftast friar de i sådana lägen. Jag tycker Matti Nisonen har lika stor skuld i det som hände, hans häst bröt ju ut, säger Holmskov och fortsätter:

– Hade Björn Goop gjort så där hade han aldrig blivit diskad. Det är tråkigt men jag är glad att hästen är så fin för dagen. Jag hade tussarna kvar i öronen och han var inte trött i mål. Han kändes hur fin som helst men det är synd att måldomarna ska vara lite väl hårda. Jag fick tre veckors avstängning och det känns nästan som man gjort något brottsligt, säger hon.

Holmskov åkte förbi måldomarna efter de beslutat att diska henne och visade då sitt missnöje genom att vinka till dem.

”Solklar diskning”

Matti Nisonen som körde hästen som galopperade, Super Igor, säger så här om incidenten.

– Jag hade inte vunnit loppet men hade nog tjänat en bra slant utan galoppen. Hon puttade ut på mig och jag tycker inte hon hade plats att komma ut. För mig var det en solklar diskning, säger Matti Nisonen till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!