”Han hade varit ute och krökat”

Publicerad:
Uppdaterad:

Micke Nybrink om stjärnans förlust

Blev Commander Crowe avslöjad?

Är våra diskningsregler vettiga?

Är Åke Svanstedt en djurplågare?

Svaren är nej, nej och har inte en aning.

Så förlorade han igen, vår gunstling, Commander Crowe. Han fick stryk med en läpp, precis som i SM på Åby i höstas. I söndags på Vincennes åkte han dit i sista steget mot en fransk dussinhäst som jag redan glömt namnet på. Nu har han gjort 28 starter och vunnit i 26. Två gånger har han torskat och den sammanlagda förlustmarginalen är kanske tre decimeter.

Nu är han förstås slut. Det är bara att lägga av. Han var inte bättre. Puros ”världsstjärna” är avslöjad.

Nej, så snabba ska vi inte vara. Jag tror fortfarande på honom. Glöm söndagens start. Vad jag förstått var uppladdningen en katastrof. För att prata människospråk kan man säga att han hade varit ute och krökat natten före Vasaloppet, inte sovit ett dugg, inte druckit (annat än sprit), inte ätit (annat än korv med räksallad mitt i natten) och dessutom vallat med klister.

Okej, jag kanske tar i lite – men ni förstår vad jag menar. Att han ändå var tvåa är storartat. Nästa gång får vi se gamla Commandern och då slutar fransmännen håna oss. Visst är jag en suverän bortförklarare? Rena travtränarämnet faktiskt…

Såg ni V4-2 igår? När Tony Wallin i ledningen vinglade ner på open stretch 150 meter från mål och fråntogs segern. Självklart blev han diskad eftersom hästen bakom inte fick chansen i tid och bara hann spurta fram till andraplatsen. Open stretch är ett jävla skit som vi släpat ända hit – och jag var med. Nu skäms jag varje gång.

Men om vi bortser från det: Highlander Club (26 för 10) och Wallin diskades och Whinny Eagle fick segern. För V4-spelarna var allt frid och fröjd. Men de som spelat tvilling med Highlander Club och Whinny Eagle kunde troligen hålla sig för skratt. För dem måste det kännas som rena vansinnet att det blev så här. Självklart borde man nöja sig med att flytta ner Highlander Club till andraplatsen. Det hade varit rättvist, eller hur?

Annars förundras jag mest över att så många aktiva försvarar Åke Svanstedt och skäller på STC som vill reda ut den här ord mot ord-soppan. Hur kan de aktiva veta att han är utan skuld? Eller vill de inte att sanningen ska komma fram? Är det här större än vi anar? Jag har inte en aning – men om jag hette Åke Svanstedt och var oskyldig skulle jag välkomna en polisutredning.

Micke Nybrink

Publicerad: