Som vanlig – fast tvärtom på Solvalla

TRAV

Toppkuskarna vann, men med fel hästar

De vinner lopp i en strid ström och i går nära nog delade de upp V64:an mellan sig. Tre segrar till Erik Adielsson och två till Björn Goop.

Precis som vanligt alltså, bara det att toppkuskarna inte vann med en enda favorit.

Björn Goop var den av dem som agerade skrällkusk. Först stänkte han in Hey Joe som trots att han låg på hårt och hade kraft att sticka undan till säker seger och aldrig ge omgångens storfavorit Noveau Riche en chans att gå i närkamp.

– Det ska inte gå att vinna med tanke på hur han låg på men han har blivit allt bättre för varje lopp, förklarade Björn Goop.

11,36 blev oddset för den segern. Goop åkte bara ut och bytte häst och slog till med en ännu större sensation bakom Go Places i Walter Lundbergs memorial. Ledning från start till mål där också, tuffingarna i kön började först köra när Björn och Go Places var i mål. 22,18 fick Björn Goops supportrar betalt för den segern.

Tre raka

Erik Adielsson chocköppnade annars på V64:an och rensade rent i de tre första loppen. Men märkligt nog var ingen av hans vinnare heller mest spelad i loppen. Spelarna som stöttar det teamet kunde också räkna in smaskiga oddsserien: 6,71, 5,15 och 5,17.

Däremot blev det stopp för omgångens storfavorit, och på förhand stallets största chans: Nouveau Riche. Hon kom bra i väg från början och hamnade i tredje utvändigt. Men när det stöttes bakifrån blev det ett tungt sistavarv och Nouveau Riche kunde aldrig ta sig in i den absoluta tätstriden.

Segertrion som Erik levererade var Ornellia, Southwind Wake och Celebrity Photo. Den senare gjorde debut i Stig H: Johanssons regi, fick ett lite tungt sistavarv men kunde ändå knäcka favoriten över upploppet.

Eddie Ekman