”Maharajah är väl förberedd”

TRAV

Maharajah blir klar favorit i SM-loppet på Åby.

Fixstjärnan har vilat i fyra månader, men tränaren Stefan Hultman har gjort allt för att preparera sin häst.

– Maharajah är mycket väl förberedd, meddelar tränaren.

Det mesta är sagt om fjolårets vintermeeting i Frankrike och Maharajahs framfart på banan. Den svenska superstjärnan firade stora framgångar på kolstybben på Vincennes utanför Paris. Seger i Prix de Belgique följdes upp med andraplatser bakom Ready Cash i Prix d´Amerique och Prix de France innan han rundade av med seger i Prix de Paris. Totalt inbringade Frankrikevistelsen 5,3 miljoner kronor.

”Har längtat efter det här”

På lördag gör hästen comeback efter fyra månaders tävlingsuppehåll och påbörjar laddningen mot Frankrike igen.

Uppgiften: SM på Åby.

– Det är kul att Maharajah är tillbaka på banan igen och det är något vi alla i stallet har längtat efter, berättar Stefan för travkompaniet.se.

Han fortsätter:

– Maharajah har varit väldigt fin i uppträningen och det känns som om allt har gått som planerat. Han har gått ett banjobb inför sin comeback och han gick då 1.15 på ett bra sätt. Han har ju inte startat på fyra månader så på vilken skala hans form befinner sig idag är svårare att uttala sig om. Han ska ha full form först sista söndagen i januari nästa år när Prix d’Amerique körs men jag kan säga så mycket som att han känns finare idag än han gjorde i fjol vid samma tidpunkt, förklarar Stefan.

Stor favorit

Trots frånvaron från tävlingsbanan i flera månader ser Maharajah ut att bli storfavorit på lördag. Tränaren Stefan Hultman lovar att bjuda V75-publiken på en väl preparerad häst på Åby.

– Maharajah är mycket väl förberedd inför sin comeback. Han börjar nu nästa del i sin marsch mot en start i Prix d’Amerique 2012 och det viktigaste nu är att han gör en bra insats och framförallt att han ser bra ut. Är han smidig och fin samt travar bra så är vi nöjda och glada. Det är klart att han bör räknas direkt eftersom det som alla vet är en häst med hög kapacitet och framförallt så har han en väldigt hög lägstanivå.

Balans och utrustning har varierat en del på superstjärnan. Men på lördag blir det inga konstigheter. Det blir ”basic” för hästen.

– Maharajah kommer att tävla som han gjort i de flesta av sina starter, bland annat i Derbyt, med skor runt om och med ett helstängt huvudlag, säger Hultman till travkompaniet.se.