Schlagerdrottningens satsning – köper häst

Foto: Charlotte Perrelli.
TRAV

Hon är Sveriges stora schlagerdrottning.

Nu ger sig Charlotte Perrelli, 36, in i travbranschen.

Tillsammans med sin syster har hon köpt in sig i en häst hos Solvallatränaren Ulrika Wällstedt.

– Hon är väldigt intresserad av hästen, säger Jonas Eriksson.

Foto: Ulrika Wällstedt.

36-åriga Charlotte Perrelli är en av landets mest kända och folkkära artister. 1999 vann schlagerdrottningen Eurovision Song Contest med superlåten Take Me to Your Heaven.

Men det är inte bara musik som faller Perrelli i smaken. Sångerskan har även ett stort hästintresse och för ett tag sedan köpte hon in sig i en tvåårig travhäst hos Solvallaproffset Ulrika Wällstedt. Hästen det handlar om är stoet New Fairytale som har Express It som pappa och Texana Silvio som mamma.

”Mer glamour”

För några veckor sedan var Perrelli ut till Wällstedts träningsanläggning utanför Märsta och hälsade på hästen. Tillsammans med sin syster har hon köpt tio procent i den talangfulla travaren som stallet har höga förhoppningar på.

– Det känns väldigt bra att hon köper in sig på en häst som vi tränar. När hon var ut och hälsade på oss var hon väldigt intresserad av hästen och och var väldigt spänd på tävlingsmomentet. Hon har aldrig ägt en travhäst förut men när hon var yngre hade hon ridhästar, säger Jonas Eriksson, sambo med Ulrika Wällstedt.

Eriksson fortsätter:

– Det ger lite mer glamour till stallet. Vi gör inte skillnad på några hästägare men det här ger lite mer uppmärksamhet på stallet, att en känd person är med och äger en häst hos oss. Charlotte verkar vara väldigt naturlig och alldaglig.

Stallet: Hästen är lovande

Eftersom New Fairytale bara är två år än så länge kommer det dröja innan det blir start. Men hästen tränas på för fullt hemma på gården och Stall Guldstjärna är mycket nöjda med hästen än så länge.

– Det är en jättefin häst som tränar på bra. Än så länge har vi inte ställt några krav men det ser jättebra ut och det är en fin travare. Det är premielopp som gäller till sommaren och det blir spännande, säger Jonas Eriksson till Trav365.