Stjärnornas stora fest – dagen innan loppet

Foto: ALN
Thierry Duvaldestin och Franck Nivard när de firar segern i Prix d'Amerique. Nivard är en av dem som kommer att delta vid lördagens festligheter.
TRAV

Här är den stora festen dagen innan storloppet Prix de France.

Kvällen innan anordnas en travgala – där vinet och champagnen flödar fritt.

– Festen börjar klockan sju och sista bussen till Grosbois går tillbaka klockan 04.00 på morgonen, säger experten Anders Lindqvist.

På söndag är det dags för det storloppet Prix De France i Frankrike med den svenska stjärnan Maharajah. Men redan på lördagen börjar festligheterna då man anordnar en stor travgala i Frankrike.

Fest i skogen

Travfesten anordnas i en lokal i skogen nära Vincennes. Alla aktiva är med, såväl stjärnkuskar, tränare och jockeys. Även kretsen kring Ready Cash som startar som favorit i söndagens Prix de France. Bussar till festlokalen går i skytteltrafik från Grosbois där merparten av festdeltagarna bor.

– Festen börjar klockan sju och sista bussen till Grosbois går tillbaka klockan 04.00 på morgonen. Det kan tyckas lite konstigt med tanke på att det är storloppsdag dagen efter, säger Anders Lindqvist.

”Inget test”

Enligt Anders Lindqvist är det inte lika noga i Frankrike med alkoholtest inför loppen.

– Här i Frankrike håller man inte igen utan är det fest så är det fest. De får dricka hur mycket vin och champagne de vill. Någon alkotest under tävlingarna är det aldrig tal om. Jag har själv bara blåst en gång under de 16 år som jag har varit i Frankrike. Och det var nog bara för att jag är svensk, säger Anders Lindqvist med ett skratt.

– Det var som någon sa att eftersom man dricker vin till maten i Frankrike varje dag, vem ska då köra loppen. Det kan man ju undra. Många kommer att vara slitna under tävlingsdagen på söndag. Det lär vara en hel del champagnestinna och bakfulla tränare och kuskar, säger han.

I revanschmötet mellan Ready Cash och Maharajah tror Lindqvist att det blir fransk seger.

– Jag tror att Ready Cash blir svårslagen men det här är något att tänka på, menar Lindqvist.