Vinner storvinsten – på favoritens galopp

Foto: aln
Storfavoriten Pärlspånt hade ledningen då hästen plötsligt galopperade (se pilen). Det innebär att Fredrik fick alla rätt på V4 och belönades med nästan 200 000 kronor.
TRAV

Spelaren Fredrik Elgh, 27, hade gett upp hoppet om storvinsten på V4 då det otroliga hände.

Favoriten galopperade i ledningen och Fredrik blev 180 000 kronor rikare.

– Jag var chockad att jag hade en sådan tur, säger vinnaren till Trav365.

Foto: privat

Uppsalabon Fredrik Elgh lever på spel och under torsdagen vann han storvinsten vid V4-tävlingarna på Romme.

Fredrik följde loppen framför tvn och det såg bra ut i inför den tredje avdelningen då han prickat in alla vinnare.

Tog bort favoriten

I det sista loppet hade han dock plockat bort storfavoriten Pärlspånt som tog ledningen i loppet . Det såg kört ut för Fredrik ut då Pärlspånt ledde med flera meter då hästen plötsligt galopperade. I stället vann 12-oddsaren Odd Mollyn som Fredrik hade med på sin kupong.

– Pärlspånt som var omgångens största favorit var streckad på 92 procent, men jag såg att den hade galopperat fyra gånger på sex starter så jag tänkte att det kunde bli galopp och det blev det som tur var. Hästen ledde överlägset, men så tappade han en sko. Man måste ha lite flyt för att vinna, berättar Fredrik.

”Var chockad”

Fredrik trodde inte riktigt att det var sant när sista loppet gått i mål och han var 180 000 kronor rikare.

– Jag var chockad att jag hade en sådan tur, favoriten ledde med 60 meter när galoppen kom. Jag tyckte att det såg kört ut.

– Det var spännande i alla fall. Man måste våga chansa om det ska bli pengar. Jag har aldrig vunnit så här mycket på trav, utan det har bara varit större vinster på poker.

Hur tänkte du när du gjorde systemet?

– Jag tänkte att det var två kallblodslopp och voltstart så då brukar det skrälla till, så jag tog bort några favoriter. I den första avdelningen tänkte jag att Jan-Olov Persson tränar hästen och han brukar vara bra på kallblod. Jag streckade halva fältet, säger han.

Hur ska man göra för att vinna storvinsten på trav?

– Man måste läsa på för att vinna och se mycket travlopp. Men när det är så här låg klass har jag inte så bra koll. Jag tänkte att det skulle bli bra betalt och då gäller det att chansa. På V75 har jag bättre koll, men det är inte säkert att jag vinner för det.

Vad kommer du göra för pengarna?

– Jag kommer nog fortsätta spela och så blir det en resa till Las Vegas.