Westholm: Jag har hittat lite orsaker

TRAV

Efter Annickas flopp i fredags på Nya Zeeland.

Nu har Jörgen Westholm planerat för nästa start – och jagar revansch.

– Vi lever på hoppet att vi ska komma till vinnarcirkeln i Auckland, säger Westholm på sin hemsida.

Jörgen Westholms sexåriga sto Annicka svek rejält i fredags då hon slutade oplacerad i det andra försöket till storloppet Inter Dominon. Westholm, som körde sitt första lopp på Nya Zeeland, gav sin häst ett bra lopp i ledningen och hästen såg mycket fin ut fram till upploppet. Men den sista biten tröttnade Annicka rejält och dalade genom fältet och slutade nia.

I och med floppen missar Annicka den stora finalen av Inter Dominon med 1,2 miljoner kronor till vinnaren som körs på fredag. Efter loppet har Westholm kollat upp sin häst och berättar på sin hemsida om framtiden. Tränaren har nu bestämt sig för att starta hästen i Inter Dominions Consolation.

– Jag har hittat lite orsaker till varför Annicka kanske inte var i form. Hittade i alla fall inga stora saker så vi kommer låta henne starta i consolation på fredag kväll.

”Lever på hoppet”

Westholm hoppas på snabb revansch.

–  Vi lever på hoppet att vi ska komma till vinnarcirkeln i Auckland, grabbarna är välklädda allihopa med slips å grejer, säger Westholm på sin hemsida i ett filmklipp direkt från andra sidan jordklotet.