Vinner loppet – får böter för segergest

Foto: atg play
Segergesten kostade Lasse Punkari firar segern med Alvena Nonstop över upploppet. Straffet: 300 kronor.

avErik Pettersson, Minimedia

TRAV

Veva med armen och lyfta benet rakt upp.

Så firade Lasse Punkari segern med Alvena Nonstop på Solvalla i lördags.

Det var något som måldomaren inte gillade och gav honom böter.

– Vem bryr sig liksom? Det är bara att skratta åt det, säger Punkari.

Ledningen runt om. Det var segerreceptet för Lasse Punkari och egentränade Alvena Nonstop på Solvalla i lördags. Ekipaget vann V4-3 mycket enkelt. Men det var inte själva segern som blev en snackis efter loppet. Det var Punkaris segergest över upploppet som diskuterades. Glädjespridaren Punkari, som är känd för sina yviga segergester, började veva med armen redan 100 meter från mål. Med 50 meter kvar lyfte han även benet mot skyn och passerade mållinjen i den ställningen.

”Är löjligt”

Publiken njöt av showen – men måldomarna på banan var inte lika förtjusta och bestraffade kusken med 300 kronor i böter, för att ej ha haft fot i fotstöd.

– Vem bryr sig liksom? Egentligen hade man kunnat bli jätteirriterad, men jag har nyss fyllt 50 år och det finns annat man kan bli upprörd på. Man skrattar istället, säger Lasse Punkari.

– De har de jobbet de har och går efter reglerna. Det är löjligt, men de sitter där och gör sitt jobb. Jag vill "showa" och tycker det ska vara mer så, men jag kan inte kritisera måldomaren.

Så det var värt 300 kronor?

– Jag kan gå med hatten på Solvalla och samla in pengar på onsdag. Jag vet att jag får in 300 kronor då, om det är pengarna det handlar om, säger Punkari.

Så du kommer fortsätta göra segergester?

– Det är många som gillar det och jag bjuder gärna på mig själv. Jag blir glad när jag vinner och är definitivt inte vinstrött. Det är vår egen häst, det känns från topp till tå, det är mycket mervärde.

Två raka

Alvena Nonstop har nu två raka segrar i fin stil. Tränaren och kusken ser ljust på framtiden.

– Jag hoppas att han får vara frisk och kry. Nu har jag fått stryka hästen varannan gång. Det finns mycket att åka med framöver, säger Lasse Punkari.