Kern: Hon har bra segerchans

TRAV

Senast lovade han att gå på vatten om stoet skulle förlora.

På onsdag jagar Klaus Kerns Eck's Love tredje raka segern – men den här gången ger kusken inga löften.

– Jag lovar inget, men det är en jättekapabel häst som har bra chans, säger Kern.

I slutet av förra året fick Kalmarproffset Klaus Kern in det femåriga stoet Eck's Love i träning från Norge. Hästen hade då gjort fem starter under sin karriär och enbart tjänat 5 000 kronor. Men i Kerns träning har framgångarna kommit och hästen har gjort två starter och vunnit båda loppen på imponerande sätt.

– Hon har utvecklats hela tiden och det är en jättekapabel häst. Hon har lugnat ner sig och fungerar jättebra nu. När hon anlände från Norge var hon nästan inte körbar men nu fungerar det riktigt bra, det enda som inte går är voltstart, säger Klaus Kern.

”Kanonsnabb”

På onsdag besöker Kern och Eck's Love Solvalla där de tävlar om 40 000 kronor i V64-3. Hästen har lottats till spår ett bakom startbilen och taktiken är given för kusken – full fart framåt.

– Spår ett är bra och hon är kanonsnabb ut och det finns inte många hästar som tar en längd på henne. Jag tror hon har bra segerchans, senast var hon helt okörd och det var bara en joggingtur. Jag tror hon kan gå en 1.13-tid och sen får vi se hur långt det räcker. Jag känner mig inte slagen.

Senast lovade du att gå på vatten vid förlust, vad lovar du nu?

– Ha ha, och jag slapp att gå på vatten. Hon var helt överlägsen. Den här gången lovar jag ingenting, det är bra motstånd men hon känns bra och är med i segerstriden, säger Klaus Kern till Trav365.