Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 6–1–2–3–8–4–7–5.

Kommentar: Scarlets Aino brukar behöva minst ett lopp för att hitta toppformen efter vila. Jodas Julia övertygade inte det minsta senast. Därför tänkte vi länge spika Acclaim i detta lopp. Det kan dock utvecklas till ett blufflopp, detta. Där Scarlets Aino får bestämma i ledningen (även om han alltid rusar på lite) och där Acclaim får göra jobbet i dödens. Samtliga dessa hästar börjar bli till åren och det där med att göra grovjobbet är inget de är så där jättepigga på, så i slutändan kan det nog bli så att det är den som får den bästa resan som får besöka vinnarcirkeln. Airstrike visade fin form senast och är inte avsågad.

V65-2

Rankning: 4–5–9–3–6–1–2–7–8.

Kommentar: You Know har övertygat. Den första segern togs bakifrån, den senaste från ledningen – hon har alltså hunnit med att visa att det där med positioner inte är så noga. Fjärdespår i voltstart är inte så kul för en orutinerad häst, man bör varna för att en viss galopprisk alltid föreligger. You Know verkar dock så pass förnuftig att vi tror att hon ska klara av det. Sedan är chansen till tredje raka segern bra. Absolut Charm har också inlett sin karriär på fint sätt. Hon har frontat från tredjespår båda gångerna och klarar hon det snävare femtespåret kan hon fronta igen.

V65-3

Rankning: 4–1–11–2–7–10–8–12–6–3–9–5.

Kommentar: Ytterligare en spik från fjärdespår i voltstart, vem sade att man ska göra det lätt för sig? Livi Evergreen är duktig i voltstart, har klarat alla spår hon testat, inklusive fjärdespår. Däremot har hon i de senaste starterna galopperat i senare skeden av loppen. Lättare emot nu, håller hon sig på benen tror vi att hon har bra chans. Vi spikar. Alternativet är att lämna Acclaim ensam i V65-1.

V65-4

Rankning: 11–10–4–3–8–9–6–2–1–7–5–12.

Kommentar: Daniellesine avslutade starkt. Elftespår på kort distans är långtifrån något drömläge men det kan bli körning från start mellan startsnabba men rätt så veka hästar som säkert kommer tillbaka till de som suttit i kön från början. Diamant Pilen är en speedig dam. Prince Regent visade fin form i första starten efter vila senast, knappast sämre nu. Kaiser Amok kommer från seger.

V65-5

Rankning: 5-6-3-2-4-9-1-8-7.

Kommentar: Kalle Quivivra har inte haft spelarnas förtroende ännu i år, trots att vi tycker att han förtjänar det – han har sett fin ut varje gång. Den här killen var bra som treåring, fick fjolåret spolierat men är nu tillbaka på banan i full form. Vermo var positiv senast. Mafioso är inte helt att lita på men på slutet har han skött sig och gjort det bra i hårdare gäng än detta.

V65-6

Rankning: 14-1-15-6-2-5-8-12-11-7-10-9-4-3-13.

Kommentar: Aggas Dyring står för klassen i gänget. Han har dock många att runda och vi är heller inte helt säkra på att formen är på topp, även fast han vann senast. Ultra Speed S.R. har varit bra i alla årets starter, och har dessutom blivit bättre för varje gång. Om hon kan hålla ledningen bör hon bli svårpasserad. Midnight Passion får också plats på kupongen, han har trots allt en rätt färsk V75-seger på meritlista