V75 ställs in och miljonloppet flyttas

Uppdaterad 2018-03-23 | Publicerad 2018-03-22

V75 ställs in i Finland - och vårt grannland flyttar sin största tävlingsdag med miljonloppet Finlandia Ajo.

Anledningen: finskt myndighetsbeslut säger att samnordiskt V75-spel bryter mot landets totoregler.

– Under de förändrade omständigheterna tycker vi att beslutet att flytta tävlingsdagen är det bästa för finsk hästkapplöpning, spelare och samnordiskt samarbete, säger Veikkaus produktchef Juha Ahjolinna,

De senaste åren har Finlands största travdag, då miljonloppet Finlandia Ajo avgörs, varit föremål för V75-spel mellan Finland och Sverige och ATG med partners.

Något som i år är stoppat av den finska spelmyndigheten som anser att samnordiskt V75-spel bryter mot landets totoregler.

”Är det bästa”

Storloppsdagen skulle ha avgjorts söndag 6  maj, men nu flyttar Finland sin största travdag till lördagen 5 maj, av anledningen att det inte blir något V75-spel till omgången.

”Under de förändrade omständigheterna tycker vi att beslutet att flytta tävlingsdagen är det bästa för finsk hästkapplöpning, spelare och samnordiskt samarbete”, säger Veikkaus produktchef Juha Ahjolinna i ett pressmeddelande.

Vinnaren i miljonloppet Finlandia Ajo får en direktinbjudan till Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

V75 går i Norge istället

Man kan under tävlingsdagen se loppen via atg.se och spela Vinnare, Plats, Tvilling och Trio, men alltså inte V75.

Den tilltänkta internationella V75-omgången på söndagen anordnas iställlet i Norge. På Biri.

– Det känns bra att vi så snabbt kunde landa i att Norge anordnar en V75-omgång till söndagen och spelar till vår V75-omgång i Örebro på lördagen. Det betyder högre omsättning med norska pengar i potten vilket gynnar spelarna, säger Peter Wallin, sport- och spelkoordinator på ATG.

Följ ämnen i artikeln