Trav

’Vilade’ i 9 månader – för att vinna Derbyt

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Regerande mästartränaren jagar sin fjärde gula klassiska kavaj: ”Inte sämre än någon annan”

Solvallas Timo Nurmos har vunnit Svenskt Travderby tre gånger.

På söndag hoppas han på fjärde.

– Global Trustworthy har siktats hit mycket, mycket länge, säger Timo Nurmos till Trav365.

Trav | Aftonbladet

Timo Nurmos vann Svenskt Travderby i fjol med Readly Express. Han vann även det klassiska och ärofyllda travloppet 2011 med Beau Mec och 2008 med Sahara Dynamite.

Är det någon som vet hur man ställer i ordning till de större loppen så är det just Timo Nurmos.

Fyraårige hingsten Global Trustworthy har laddats mot Svenskt Travderby länge och Timo Nurmos hoppas att Muscle Hill-sonen ger honom den fjärde gula kavajen på söndag.

”Aldrig varit med om det tidigare”

Global Trustworthy fick vila från tävlingsbanan mellan 25 september i fjol och den 24 juni i år. Nio månaders tävlingsvila, med ett enda stort mål i sikte – Svenskt Travderby 2017.

– Han är där jag vill att han ska vara, och där jag hoppades att han skulle vara vid den här tidpunkten. Det här har som sagt varit det stora målet hela året, säger Timo Nurmos till Trav365.

Vad tyckte du om honom senast som tvåa i uttagningarna bakom Cyber Lane?

– Han var mycket, mycket bra, han sprang under 1.07 sista 500 meterna senast men lyckades ändå inte vinna, det går inte att springa mycket snabbare än vad han gjorde. Jag har varit med i Svenskt Travderby många gånger och jag har aldrig varit med om att någon avslutat så snabbt som han gjorde.

”Kan inte kännas bättre”

Vad tror du om möjligheterna på söndag?

– Självklart är han en av de som ska räknas, han är inte sämre än någon annan i loppet och det är jag 100 procent säker på. Däremot är spåret som det är och härifrån måste det lösa sig, så är det bara.

Hur har han känts i veckan?

– Han har känts mycket bra i träningen hela veckan, han kan inte kännas bättre. Det är bara spåret som inte är bra, allting annat är på topp, säger Timo Nurmos.

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!